maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Utrecht ontslaat Hake na verliespartij tegen FC Groningen

FC Utrecht ontslaat Hake na verliespartij tegen FC Groningen

De wegen van FC Utrecht en René Hake scheiden per direct. Dat laat de club uit de Domstad weten op de eigen website. Rick Kruys, tot voorheen assistent-trainer van Hake, neemt de honneurs waar en maakt het seizoen af als interim-hoofdtrainer. 

Technisch Directeur Jordy Zuidam laat zich op de website uit over de situatie: “De resultaten van het eerste elftal zijn over een te lange periode achtergebleven bij de verwachtingen en ambities die we hebben. Daar hebben we open en eerlijke gesprekken over gevoerd nu, maar ook de afgelopen periode. We zijn tot de conclusie gekomen dat het voor beide partijen beter is om de samenwerking stop te zetten.” vertelt Zuidam op de officiële website van de club.

“We hebben René de voorbije jaren leren kennen als een fijn mens en een gedreven professional en we willen hem danken voor zijn inzet bij zowel het beloftenteam als de A-selectie. In de moeilijke coronaperiode heeft hij goed en belangrijk werk verricht voor onze club. Met de beste seizoenstart in de clubgeschiedenis ooit. Na de tegenvallende laatste maanden van 2021 hoopten we dat de resultaten beter zouden worden, maar helaas is dit niet het geval geweest. We wensen René veel succes toe in het vervolg van zijn carrière.” vult de technisch directeur aan.

Reactie René Hake
“Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen”, begint René Hake. “Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen. Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan.” 

Hake maakte sinds de zomer van 2019 deel uit van de trainerstaf van FC Utrecht. Hij begon als trainer van Jong FC Utrecht en kon na 38 duels promotie maken naar het eerste elftal, hij volgde daar John van den Brom op. Hake leidde FC Utrecht in totaal 60 duels en behaalde het zelfs de KNVB Beker-finale in 2020/2021. Eerder was René Hake onder meer trainer van FC Twente.

 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]