donderdag, 18 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Twente verrast en neemt Zerrouki mogelijk al mee naar Tilburg

FC Twente verrast en neemt Zerrouki mogelijk al mee naar Tilburg

Zaterdagavond speelt FC Twente de uitwedstijd in Tilburg bij Willem II. Als het aan Ramiz Zerrouki ligt, de Africa Cup-ganger van De Tukkers, dan is hij daar ‘gewoon’ bij, melden 1Twente en Tubantia. De middenvelder is tot op heden een belangrijke schakel in de ploeg van Ron Jans en dus zijn ze in Enschede en omstreken tevreden met dit nieuws.

Ramiz Zerrouki speelde afgelopen donderdag met Algerije tegen Ivoorkust in Kameroen op de Africa Cup of Nations. De huidig kampioen van het Afrikaanse continent werd verrassend na drie groepswedstrijden uitgeschakeld en derhalve is Zerrouki al weer beschikbaar voor FC Twente.

Na de nederlaag van Algerije afgelopen donderdag zocht Zerrouki direct contact met zijn trainer in Enschede, Ron Jans. Nadat oefenmeester had gevraagd wanneer de middenvelder verwacht terug te zijn, antwoordde hij: “Wat denkt u van de wedstrijd van zaterdag?”

Het antwoord van Ron Jans was vervolgens duidelijk: “Als je fris en fruitig bent nemen we je mee.” Verder kan FC Twente ook gewoon beschikken over Mees Hilgers en Michael Sadilek. Hilgers viel geblesseerd uit tegen AZ in de achtste finale om de KNVB Beker afgelopen donderdag, maar die blessure valt dus gelukkig mee voor de club uit Enschede. De schorsing van Michael Sadilek is nog steeds tijdelijk geseponeerd, De Tukkers wachten nog op de uitspraak in hoger beroep en dus kan hij zaterdag gewoon spelen.

Morgenavond treffen FC Twente en Willem II elkaar in een leeg Koning Willem II-stadion. De vorm van beide ploegen kan niet verder uit elkaar liggen. Willem II verloor al negen keer op rij, terwijl de bezoekers uit Enschede 7 van hun laatste 10 wedstrijden wonnen.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]