zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Twente verlengt met succeskoppel Streuer en Jans

FC Twente verlengt met succeskoppel Streuer en Jans

In Enschede heeft men eindelijk de knoop doorgehakt inzake het volgende seizoen. De huidige nummer vier van de Eredivisie verlengt de contracten van Technisch Directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans met één jaar. De beide heren liggen nu vast tot medio 2023 en gaan na de zomer beginnen aan hun derde seizoen bij de club uit Enschede. 

Dat laat de FC Twente weten op hun officiële website. “Ik heb het heel goed naar mijn zin bij FC Twente”, begint directeur Jan Streuer. “Toen ik anderhalf jaar geleden bij FC Twente terugkeerde lag het niet in de verwachting zo  lang te blijven, maar ik ga alweer mijn derde seizoen in. Het is fijn werken met de spelers en de staf en de mensen van de club. Ook dit seizoen laten we ons zien in de Eredivisie en daar verdienen Ron en zijn staf een groot compliment voor. We willen onze voetbalorganisatie blijven verbeteren en de lat daar ook hoger leggen. Dat er nu duidelijkheid is richting volgend jaar is goed. In deze periode ben je alweer bezig met het volgende seizoen en daar willen we ons goed op voorbereiden. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten.” besluit Streuer.

Ook trainer Ron Jans is ontzttend verheugd met zijn nieuwe contract bij FC Twente: “Het is mooi om het werk bij FC Twente voort te zetten met Jan. Als je kijkt naar waar we anderhalf jaar geleden stonden en nu, dan hebben we flinke stappen kunnen maken. We wilden de club weer perspectief bieden en daarin zijn we tot dusver geslaagd. Dit seizoen hebben we meer ervaring in de selectie en zie je de groei van het team. Natuurlijk kan er nog genoeg beter, maar daar werken we ook aan. Voor dit seizoen liggen er nog mooie uitdagingen op ons te wachten. Maar er zit een heerlijke drive in deze groep spelers en het is mooi om te zien hoe de mix van ervaring en jong talent zich uit. FC Twente is écht een prachtige club om trainer van te zijn en ik kijk uit naar een derde seizoen.”

Paul van de Kraan
Ook de interim-Algemeen Directeur van FC Twente komt nog even aan het woord op de officiële website van De Tukkers: “In de zomer van 2020 kwamen Jan en Ron bij FC Twente binnen op een moment dat het voetbalbedrijf opnieuw moest worden opgebouwd. Voor het werk dat zij tot dusver hebben verzet heeft de club veel waardering en verdienen zij alle credits. We willen ons in het voetbal blijven ontwikkelen en hebben er vertrouwen in dat dit in goede handen is bij Jan en Ron.

Vitesse
Eind december vorig jaar werd bekend dat Vitesse opzoek moest gaan naar een nieuwe Technisch Directeur, de toenmalige TD Sporss vertrok vrij plots uit Arnhem en dat zorgde voor problemen. De club uit Arnhem klopte toen naar verluidt aan bij Jan Streuer, maar die verkiest een derde seizoen in Enschede dus boven een overstap naar de Gelredome. Jan Streuer ontkende de interesse van Vitesse overigens wél in Voetbal International destijds.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD