maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Twente profiteert van PSV-blunders: "Snap nog niet waarom."

FC Twente profiteert van PSV-blunders: “Snap nog niet waarom.”

FC Twente staat op dit moment vijfde in de Eredivisie en de club uit Enschede ligt op koers om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Dat doet het met Lars Unnerstall en Michael Sadilek in de selectie, het tweetal kwam afgelopen zomer over van PSV en Telegraaf-rapporteur Kees Kist vindt dat ze in Eindhoven hebben lopen blunderen.

Kees Kist neemt zowel Unnerstall als Sadilek op in het elftal van de week van afgelopen speelronde. FC Twente won met 1-2 van RKC Waalwijk en verstevigde op die manier de positie op de ranglijst. Hij zet daarbij zijn vraagtekens of PSV er wel verstandig aan heeft gedaan beide heren richting Enschede te laten vertrekken dit seizoen. Beide spelers zouden volgens hem niet misstaan bij het huidige PSV.

Vooral over doelman Lars Unnerstall is Kist erg onder de indruk. “Hij heeft zoveel uitstraling en ik snap nog steeds niet m’n goed niet waarom hij weg is bij PSV.” stelt Kees Kist in de Telegraaf. “Het gaat om ballen tegenhouden, dat kan hij echt fantastisch en verder ophouden [over het meevoetballen]. Alleen je bal aan je verdedigers geven. Dat is toch niet zo moeilijk?”

Die andere voormalig PSV-er, Michael Sadilek, wordt op dit moment gehuurd door FC Twente. Maar De Tukkers gaan proberen de Tsjech definitief over te nemen van de Eindhovenaren en heeft er alle schijn van dat dat gaat lukken. En dat is volgens Kist een goede beslissing: “Hij doet het echt heel goed. Hij is echt een betrouwbare stabiele middenvelder. Hij heeft een zeer goede pass in huis, ziet een spelletje goed. PSV zou hem echt goed kunnen gebruiken in de selectie.”

FC Twente staat op dit moment op een vijfde plek in de Eredivisie. Afgelopen zomer werd doelman Joel Drommel verkocht aan PSV en bewandelde Lars Unnerstall de omgekeerde weg. Het leek erop dat PSV een goede deal te pakken had, maar FC Twente trekt tot op heden aan het langste eind.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]