zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxFC Twente houdt poorten gesloten: "iedereen naar binnen, of niemand naar binnen."

FC Twente houdt poorten gesloten: “iedereen naar binnen, of niemand naar binnen.”

FC Twente houdt de deuren van de Grolsch Veste gesloten als het de capaciteit niet verder mag opschroeven dan enkel 1/3e van de totale bezetting. Dit is wat het kabinet bekend maakte op de persconferentie afgelopen dinsdag. FC Twente ging bij de achterban ten rade en kwam woensdag met een statement naar buiten.

 FC Twente neemt in samenspraak met haar supporters het volgende statement in: of al onze seizoenkaarthouders en sponsors naar binnen, of helemaal niemand naar binnen. Dat maken de Tukkers bekend op hun officiële website.

De club gaat verder dat er voor die realisatie minstens 2/3 naar binnen moet kunnen. Komende donderdag heeft de club een gesprek met de lokale autoriteiten waarin het die standpunten ook wil overbrengen: “Wij blijven aandringen op minimaal 2/3 bezetting, omdat we bij aanvang van het huidige seizoen hebben aangetoond dat dit veilig en verantwoord kan. We kunnen niet weer zonder enig perspectief een traject ingaan.”

“Aangezien het voor ons onmogelijk is om met 1/3 bezetting al onze seizoenskaarthouders en sponsors te mogen ontvangen, houden wij onder de huidige maatregelen de poorten van De Grolsch Veste gesloten tot minimaal het volgende weegmoment op 15 februari. Daarna nemen wij vervolgstappen gebaseerd op de dan geldende coronamaatregelen dan wel versoepelingen.”

Verder sluit de huidige nummer vier van de Eredivisie het statement af: “Een van de kernwaarden van FC Twente is Noaberschap. We zijn daarom samen opgetrokken met de verschillende geledingen, die onze club de afgelopen jaren op diverse manieren veelvuldig hebben gesteund. Wij steunen onze supporters en sponsors door het genoemde standpunt in te nemen. Bovendien kost voetballen voor grotendeels lege tribunes ook nog eens veel meer geld dan dat het oplevert.”

Het statement is ondertekend door de directie van FC Twente, Twente, Verenigt!, alle supportersverenigingen van FC Twente, de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS), de Gouden Talenten en de Talent Group Twente.

De Tukkers spelen de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Vitesse en is het dus niet ondenkbaar dat deze wedstrijd in een leeg stadion gespeeld zal worden.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]