Volg ons

Eerste Divisie

FC Twente hoopt kampioenswedstrijd te mogen spelen in Johan Cruijff Arena

FC Twente hoopt kampioenswedstrijd te mogen spelen in Johan Cruijff Arena

Vrijdag 19 april 2019 kan FC Twente de titel in de Eerste Divisie grijpen indien het weet te winnen van Jong Ajax. De club uit Enschede heeft de gemeente Amsterdam en Ajax verzocht dit duel te mogen spelen in de Johan Cruijff Arena in plaats van op sportpark De Toekomst. Dit om meer uit-supporters mee te kunnen nemen naar de hoofdstad, meldt FOX Sports.

Verplaatsing
Indien de wedstrijd toch op De Toekomst gespeeld zou worden is er slechts plaats voor 185 supporters van FC Twente. Enkele weken geleden werd het verzoek tot verplaatsing van het duel ook al neergelegd in Amsterdam, maar destijds werd daar negatief op gereageerd. Nu hoopt FC Twente dat de gemeente en Ajax alsnog akkoord gaan met de Johan Cruijff Arena als nieuwe speellocatie.

Tussen club en gemeente
Op de website van de voornoemde sportzender stond de reactie te lezen van een woordvoerder van Ajax ten aanzien van het verzoek van FC Twente. ,,Vooralsnog wordt de wedstrijd gewoon op De Toekomst gespeeld. Hiervoor zijn wij alles aan het organiseren.” De KNVB gaf tevens een korte reactie tegenover FOX Sports. ,,Dat is iets tussen de clubs en de gemeente.”

Kampioenschap
Indien FC Twente er niet in zou slagen om de titel te pakken in Amsterdam krijgt het op maandag al weer een herkansing, maar dan in Enschede. Dan komt Jong AZ op bezoek. De eerdere confrontatie tussen FC Twente en Jong Ajax eindigde in een 2-5 obverwinning voor de Amsterdammers. Jurgen Ekkelenkamp was destijds goed voor twee treffers.

Meer over Eerste Divisie