Volg ons

Eerste Divisie

FC Twente heeft geen kind aan FC Volendam, Helmond Sport en Go Ahead Eagles delen de punten

FC Twente heeft geen kind aan FC Volendam, Helmond Sport en Go Ahead Eagles delen de punten

FC Twente blijft uitstekend presteren in de Eerste Divisie. Vrijdagavond had het in Enschede geen enkele moeite met FC Volendam (5-0). Helmond Sport wist enigszins verrassend één punt te pakken tegen Go Ahead Eagles (1-1). 

FC Twente – FC Volendam
Na zeven minuten spelen kwam de koploper aan de leiding. Een verdedigingsfout aan de linkerzijde van het veld was de inleiding van de treffer. Tom Boere kwam door de foute inschatting van de tegenstander in balbezit en gaf de bal voor aan Espinosa. Laatstgenoemde schoot de bal laag binnen (1-0). Zes minuten later was het al weer raak. Ricardinho kreeg na een mooie aanval de bal voor zijn voeten en schoot vervolgens binnen (2-0). Na iets meer dan een half uur spelen stond de 3-0 al op het scorebord. De bal werd slecht weggewerkt door de verdedigers van FC Volendam en vervolgens viel de bal voor de voeten van Peet Bijen die het net wist te vinden (3-0). FC Twente nam geen gas terug en even later was het ook al 4-0. Aitor Cantalapiedra was verantwoordelijk voor deze treffer. Oosterwijk bepaalde in de 75ste minuut de eindstand op 5-0.

Helmond Sport – Go Ahead Eagles
Thomas Verheijdt mocht in de 32ste minuut aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij wist het buitenkansje te benutten (0-1). Na een uur spelen stond de 1-1 op het bord. Bram Zwanen verdween als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie