dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Twente en Kamohelo Mokotjo werken aan terugkeer

FC Twente en Kamohelo Mokotjo werken aan terugkeer

FC Twente gaat zich op korte termijn mogelijk versterken met Kamohelo Mokotjo. De international van Zuid-Afrika zit momenteel zonder club en is daarom een interessante optie voor de club uit Enschede. De 30-jarige Mokotjo speelde al eerder voor FC Twente en verruilde in 2017 de club voor het Engelse Brentford. 

Kamohelo Mokotjo speelde tot voor kort in de MLS voor FC Cincinnati maar is dus inmiddels tranfservrij. Komende donderdag staat er een medische keuring op het programma en dan zal blijken of de Zuid-Afrikaan fit genoeg is om in aanmerking te komen voor een contract, meldt het doorgaans goed geïnformeerde Tubantia.

“Misschien valt het honderd procent mee, en misschien ook niet”, zegt technisch directeur Jan Streuer tegen de Twentse krant. “We hebben geen haast, omdat hij geen contract heeft. We gaan het rustig bekijken.”

FC Twente lijkt met Mokotjo in elk geval naar de toekomst te kijken. Het is namelijk nog onzeker of Michael Sadilek langer in Enschede blijft dan slechts één seizoen en Wout Brama staat door blessures regelmatiger langs de zijlijn dan op het veld. “We weten niet hoe het met hun verder gaat met het oog op volgend seizoen”, aldus Streuer. “Dat is nog afwachten. Mokotjo is een goede speler, en we gaan nu kijken hoe fit hij is.”

Mokotjo speelde 95 wedstrijden voor Brentford FC in de Championship en maakte in 2020 de overstap naar Amerika. Eerder speelde Mokotjo in Nederland voor PEC Zwolle en Feyenoord. Kamohelo Mokotjo is daarmee ook een oude bekende van FC Twente-trainer Ron Jans.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]