woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Twente en hoofdtrainer Pusic per direct uit elkaar: 'Niet op dezelfde...

FC Twente en hoofdtrainer Pusic per direct uit elkaar: ‘Niet op dezelfde lijn betreffende voetbalfilosofie’

Marino Pusic vertrekt per direct bij FC Twente. De oefenmeester, die de ploeg uit Enschede naar de titel van de Eerste Divisie wist te loodsen, moet plaats maken omdat er een verschil zou zijn in de voetbalfilosofie tussen de twee partijen. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen van FC Twente.

Doelstelling
In het najaar van 2015 arriveerde de 52-jarige Pusic bij FC Twente. Destijds ging hij aan de slag als assistent-trainer van René Hake en later van Gertjan Verbeek. Aan het einde van het voorgaande seizoen schoof hij door naar de positie van hoofdtrainer en dit jaar wist hij te voldoen aan de doelstelling, namelijk promoveren naar de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal.

Voetbalfilosofie
Technisch directeur Ted van Leeuwen gaf op de officiële website van FC Twente tekst en uitleg over het afscheid van Pusic. ,,Afgelopen seizoen hebben we onze belangrijkste doelstelling gerealiseerd, de terugkeer naar de Eredivisie. Marino Pusic heeft een grote rol gespeeld in het behalen van deze titel. Dat was een moeilijke opgave onder moeilijke omstandigheden. FC Twente is Marino Pusic daarvoor grote dank verschuldigd.  De club en Marino zitten niet op dezelfde lijn betreffende de voetbalfilosofie en de uitvoering daarvan. Daarom scheiden onze wegen. Uiteraard is het geen gemakkelijke beslissing.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD