dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Twente dreigt met faillissementsaanvraag

FC Twente dreigt met faillissementsaanvraag

FC Twente dreigt haar faillissement aan te vragen wanneer het gemeentebestuur niet bereid is een nieuwe garantstelling af te geven van 7 miljoen euro. Het dreigement van de club wordt slecht ontvangen binnen de gemeenteraad, schrijft Tubantia.

25,4 miljoen
,,Ongelooflijk wat er nu weer aan de hand is”, zegt toekomstig wethouder Niels van den Berg tegenover de krant. ,,Het houdt niet op daar. Voor ons is een nieuwe garantstelling geen vanzelfsprekendheid. Als stad moeten we 15 miljoen bezuinigen.” Bij de gemeente heeft Twente al een lening van 17 miljoen lopen en Enschede staat ook al voor 8,4 miljoen garant. Bij een faillissement van de club is de gemeente dus 25,4 miljoen belastinggeld kwijt.

Schuldeisers
Door de degradatie is Twente verder in financiële problemen geraakt. De club moet komend jaar 2,1 miljoen aan de gemeente terugbetalen aan rente en aflossing, terwijl ook de fiscus 4,4 miljoen van de club krijgt. Daar kwam eerder deze week nog een claim van 6,3 miljoen euro van de ‘eigenaren’ van Jesus Corona bij.

Handreiking
FC Twente zet volgens de krant de gemeente opnieuw het mes op de keel door een extra garantstelling van 7 miljoen euro te vragen. Volgens Tubantia wil de gemeenteraad best Twente ‘een handreiking doen’ in de vorm dat het de 2,1 miljoen niet dit seizoen hoeft te betalen, maar de extra gevraagde garantstelling van 7 miljoen is de politiek in het verkeerde keelgat geschoten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD