zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsADO Den Haag'FC Twente denkt al aan volgend seizoen en heeft versterking binnen'

‘FC Twente denkt al aan volgend seizoen en heeft versterking binnen’

FC Twente heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen zo goed als binnen. Althans dat melden diverse vaderlandse media deze week. Sem Steijn, de zoon van trainer Maurice Steijn, gaat de overstap maken van ADO Den Haag naar de huidige nummer vijf van de Eredivisie. Alleen een medische keuring staat een transfer nog in de weg. 

Daarmee wordt nog maar eens bevestigd dat de club uit Enschede hard op de weg terug is. Dit jaar werden al stappen gezet en op dit moment lijkt het er op dat de play offs om Europees voetbal al niet eens meer mis kunnen gaan voor FC Twente. Het gat met nummer negen SC Cambuur is maar liefst 11 punten.

Technisch directeur Jan Streuer is na de het sluiten van de wintertransferperiode aan de slag gegaan en heeft daarbij direct contact gezocht met Steijn van ADO Den Haag. Ook AZ heeft interesse in de begaafde middenvelder, die een contract in Enschede dus verkiest boven een contract in Alkmaar.

Sem Steijn kan een contract voor meerdere jaren tekenen in De Grolsch Veste. Hij wordt dan één van de opties voor de nummer 10-positie. De huidige nummer 10, Michel Vlap, maakt weinig indruk en de kans is dus klein dat hij komend seizoen nog een jaar in Enschede zal spelen. Sem Steijn speelde dit seizoen 24 wedstrijden voor ADO Den Haag en kwam tot 12 doelpunten. Verder gaf hij ook tweemaal een assist af en lukt het de jongeling om de prijs van grootste talent uit de Keuken Kampioen Divisie te bemachtigen.

Manfred Ugalde en Michael Sadilek
Verder hoopt FC Twente ook Manfred Ugalde en Michael Sadilek langer aan zich te binden. De beide huurlingen maken veel indruk bij FC Twente en laatstgenoemde kan voor een bedrag rond de 1,5 miljoen worden overgenomen van PSV. Ugalde daarentegen is een lastiger verhaal, De Tukkers hebben namelijk geen optie tot koop in de deal weten op te nemen en dus moet het opnieuw om de tafel met Manchester City (City Football Group, red.) om de Costa Ricaan alsnog over te nemen.

 

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]