maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Twente angstig over gevolgen coronacrisis op de lange termijn

FC Twente angstig over gevolgen coronacrisis op de lange termijn

Bij FC Twente maakt men zich grote zorgen over de grote gevolgen op lange termijn van de coronacrisis. Financieel- en operatoneel directeur Marijn Hoogstoevenbeld geeft aan dat de liquiditeit van De Tukkers aan het verdampen is.

De politiek in Den Haag geeft vaak te kennen dat de voetballerij zich makkelijk door de crisis lijkt heen te slaan, maar dat vinden ze in Enschede kortetermijnpolitiek. Daarbij geeft Hoogstoevenbeld het opschorten van het afdragen van de belasting als voorbeeld: “Dat lijkt heel gunstig, maar vanaf 1 oktober van dit jaar moeten we de fiscus gaan terugbetalen. Wat als de stadions leeg blijven en er zijn geen inkomsten? Dat gaat allemaal ten koste van de liquiditeit, die je moet gaan aanspreken. We drogen op, en dat geldt voor veel meer clubs.”

De huidige nummer vier van de Eredivisie geeft aan dat het de tekorten vorig seizoen nog enigszins binnen de perken heeft weten te houden doordat veel seizoenkaarthouders afzagen van compensatie en door de steunmaatregelen van de Nederlandse overheid. Ook dat lijkt allemaal erg positief, maar ook hier zitten haken en ogen aan zegt Hoogstoevenbeld: „Dat gaat over het vergoeden van loonkosten, en dan nog niet eens alles. Maar de grootste clubs met de stadions in eigen beheer hebben nog veel meer onkosten. Zo missen wij de totale horeca-omzet die we niet gecompenseerd krijgen en daarnaast zit je ook met investeringen in het stadion die je moet doen, maar steeds maar weer uitstelt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw veld en verbeteringen in het stadion. Uiteindelijk ontkom je daar niet aan en dat moet allemaal worden betaald. Zo lopen de schulden steeds verder op.” vertelt hij in gesprek met TC Tubantia.

“Door de laatste lockdown zijn de problemen nog eens groter geworden. We hebben de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gecompenseerd gekregen, maar dat is alweer anderhalve maand geleden”, zegt Hoogstoevenbeld. „We hebben sindsdien alweer vier thuisduels gespeeld, maar daar horen we niets over. Geef ons in elk geval duidelijkheid.” sluit de financieel directeur van De Tukkers af.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]