maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Rijnvogels profiteert direct van faillissement Haaglandia

FC Rijnvogels profiteert direct van faillissement Haaglandia

FC Rijnvogels heeft de selectie weten te versterken met Ricardo de Vlugt. De middenvelder speelde al jarenlang voor Haaglandia, maar de voormalig Topklasse Zondag-club is deze week failliet verklaard. Daarop sloeg FC Rijnvogels direct toe.

Succes op zondag meegemaakt

De technische commissie van de Katwijkse formatie laat weten dat er een overeenstemming is bereikt met De Vlugt voor dit seizoen. Slechts enkele uren na de uitspraak van de rechter waardoor Haaglandia definitief werd omgeduwd sloeg Rijnvogels al toe. De 24-jarige De Vlugt speelde al in het zondagteam dat een aantal jaar geleden nog tweede werd in de Topklasse Zondag. Mede door financiële problemen degradeerde de club, om vervolgens de overstap te maken naar de zaterdag.

Grote huurachterstand in Rijswijk

De Rijswijkse ploeg promoveerde daar juist naar de Hoofdklasse en was vorig seizoen tegenstander van Rijnvogels. De Vlugt was opnieuw een vaste waarde. Deze zomer werden de problemen van de club echter te groot. De huurachterstand aan de gemeente was zover opgelopen dat Haaglandia geen gebruik meer mocht maken van de velden. De club verloor woensdag een kort geding tegen de gemeente en direct daarna werd het faillissement aangevraagd. De spelers zijn dan ook vrij om naar een andere club te gaan, waardoor er meerdere transfers te verwachten vallen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD