woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Oss weet in herkansing wel Jong AZ te verslaan

FC Oss weet in herkansing wel Jong AZ te verslaan

Waar het op 15 september nog met 0-2 onderuit ging, wist FC Oss vanavond wel te winnen van Jong AZ. Het duel moest worden overgespeeld omdat de Alkmaarse beloften teveel ’te oude’ spelers had laten meedoen in het eerder gespeelde competitieduel.

Sterke start

De KNVB besloot dat het duel daarom in zijn geheel over moest. FC Oss profiteerde daar optimaal van. De formatie van coach Klaas Wels kwam direct sterk uit de startblokken, waardoor direct een levendige wedstrijd ontstond met gevaarlijke kansen voor onder meer Dogan en Quekel, waar Jong AZ dreigend was via Wijndal.

Eigen doelpunt
FC Oss kwam gelukkig op voorsprong halverwege de eerste helft door een eigen doelpunt van Joerie Church. Vlak voor de pauze kreeg eerst Quekel een uitgelezen kans op de 2-0, maar hij scoorde niet. Dat deed Kamaci vanaf de strafschopstip even later wel.

Kansen over en weer

Na rust kwam Jong AZ beter in de wedstrijd. Na enkele aardige mogelijkheden was het uiteindelijk Fred Friday die een hoekschop binnenschoot: 2-1. De Alkmaarders roken de gelijkmaker, maar moesten niet veel later blij zijn dat Van der Venne er geen 3-1 van maakte. Omdat hij miste, had Einarsson daarna de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar opnieuw wilde de bal er niet in. Beide ploegen kregen ook in de slotfase nog goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD