zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Oss grijpt koppositie, remise bij Telstar - MVV en FC Emmen...

FC Oss grijpt koppositie, remise bij Telstar – MVV en FC Emmen – FC Einhoven

Na speelronde 1 was Fortuna Sittard de opvallende koploper, na speelronde 2 is dat FC Oss. De Brabantse club won nipt van FC Volendam: 1-0. Jong AZ boekte eveneens haar tweede zege, ditmaal was RKC Waalwijk niet opgewassen tegen de Alkmaarse beloften.

FC Oss dankt invaller Thijs van Pol
Bij FC Oss zit het deze periode mee. In een gelijkopgaand duel tegen FC Volendam trok de formatie van coach Klaas Wels aan het langste eind. Goede mogelijkheden waren er voor de thuisploeg in de beginfase via Richard van der Venne en Eric Quekel, maar ook Volendam had mogelijkheden tot scoren, bijvoorbeeld via Teije ten Den en Luis Pedro.

Fatih Kamarci was bovendien meerdere malen dichtbij een doelpunt, maakte er zelfs één, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. Pas een kwartier voor tijd werd het verschil gemaakt door een invaller. Een hoekschop van Kamarci werd ingekopt door invaller Thijs van Pol: 1-0. Daardoor is FC Oss op doelsaldo koploper met evenveel punten als Jong AZ en Jong Ajax.

Telstar en MVV scoren niet
De grootste kans van de wedstrijd was al na vijf minuten te zien, toen de Braziliaanse verrassing van Telstar Junior Toretta de paal op zijn weg vond. Vlak voor rust was ook MVV gevaarlijk via Pieter Nys, maar ook hij scoorde niet. Die andere surprise van Telstar, Reading-huurling Novakovich, kon tien minuten voor tijd het duel beslissen, maar ook hij vond het net niet. Zo eindigde een spannend duel zonder treffers in 0-0.

FC Emmen en FC Eindhoven in evenwicht
Na een afwachtend met enkele kansen voor FC Emmen-speler Alexander Bannink begin brak Mart Lieder namens FC Eindhoven na ruim een half uur de score open. Na rust bracht Nick Bakker al vrij snel de stand weer in evenwicht. Met een op en neer golvende wedstrijd zochten zowel FC Emmen als FC Eindhoven naar de voorsprong, waarbij de grootste mogelijkheid er zes minuten voor tijd was voor Cas Peters. Doelman Ruud Swinkels was hem echter de baas. Zo eindigde het duel in een niet onverdiend 1-1 gelijkspel.

Helmond Sport geeft zege weg tegen Jong PSV
Er zullen nog wel wat noten gekraakt worden bij Helmond Sport deze week. De formatie van coach Roy Hendriksen leek in een weliswaar niet hoogstaand duel het tot een kwartier voor tijd aardig voor elkaar te hebben dankzij een 1-0 voorsprong via Furghill Zeldenrust. Helmond kreeg zelfs kansen op de 2-0 via Nauth, maar in plaats daarvan kantelden de Eindhovense beloften in het laatste kwartier het duel. Twee treffers van Nikolai Laursen betekenden een flinke kater voor de thuisploeg en een 1-2 eindstand.

Jong AZ bindt ook RKC Waalwijk aan zegekar
Jong AZ lijkt weinig aanpassingsproblemen te hebben in de Jupiler League. Nadat de beloftenploeg van coach Martin Haar vorige week al uit won bij FC Den Bosch, kende het ook een goede start tegen RKC Waalwijk. Al na vijf minuten werd Jamie Jacobs op maat bediend, waarna de 1-0 een feit was. RKC deed via Noel de Graauw echter al snel wat terug, maar in minuut 12 zorgde Jeremy Helmer voor opnieuw een Alkmaarse voorsprong. Na rust was Jong AZ gevaarlijk via El Hasnaoui, maar RKC’er De Graauw had echter ook zomaar zijn tweede van de avond kunnen maken. Dat deed hij echter niet, waardoor het bij 2-1 bleef.

FC Dordrecht wint ter nauwernood, Jong FC Utrecht hekkensluiter
Na de forse uitglijder bij Fortuna Sittard had FC Dordrecht dringend behoefte revanche, zeker met het bijna-degradatie-trauma van vorig seizoen in het achterhoofd. De formatie van coach Gerard de Nooijer kende afgelopen week de nodige wisselingen in de selectie en dat resulteerde in een positief effect. Halverwege de eerste helft tekende Robert Mutzers voor de 1-0. Een domme overtreding van Jong FC Utrecht-speler Gino Demon leverde de thuisploeg luttele minuten later ook nog een strafschop op. Daar wist Denis Mahmudov wel rad mee en zo leidde Dordt bij rust met 2-0. Na de pauze werd het nog even spannend, toen namens de Utrechtse beloften Jeredy Hilterman de stand op 2-1 bracht. FC Dordrecht hield echter stand, waardoor Jong FC Utrecht afzakt naar de laatste plaats in de Jupiler League.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD