zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Oss en FC Den Bosch in evenwicht, Cambuur wint ook niet...

FC Oss en FC Den Bosch in evenwicht, Cambuur wint ook niet van Almere City

De Brabantse derby tussen FC Oss en FC Den Bosch heeft geen winnaar opgeleverd. Cambuur wist opnieuw niet te winnen, ditmaal op bezoek bij Almere City FC.

FC Oss – FC Den Bosch 1-1
In het duel met enorme rivaliteit kwam FC Den Bosch halverwege de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Niek Vossebelt, nadat Bouyaghlafen onreglementair was gevloerd. Binnen een minuut was het echter alweer gelijk. Huseyin Dogan verschalkte met een strak schot doelman Kees Heemskerk. In het vervolg van de eerste helft claimde Oss een strafschop na een vermeende handsbal van Bart Biemans. Den Bosch was na rust echter dichtbij de 1-2 via Jens van Son, maar anderzijds had ook Niels Fleuren de bal voor het inknikken namens de thuisploeg. Ondanks aardige kansen voor beide doelen bleef de Brabantse twist onbeslist: 1-1.

Almere City FC – Cambuur 1-1
Het venijn in Almere zat hem duidelijk in de staart. Na een matte wedstrijd kwam het duel pas in de slotfase tot ontbranding. Eerst was het de ingevallen Dennis van der Heijden die profiteerde van een ketser van Cambuur-doelman Erik Cummins (foto). De sluitpost had juist voor het eerst het vertrouwen gekregen van trainer Marinus Dijkhuizen ten faveure van Jesse Bertrams. Een debacle leek in de maak voor Cambuur, maar binnen een minuut bezorgde Daan Boerlage de Leeuwarders alsnog een punt door fabelachtig van afstand in de kruising te schieten. In blessuretijd raakte City via Achille Vaarnold nog de paal, waardoor het duel eindigde in 1-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD