vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCFC Oss en FC Den Bosch halen uit in eigen stadion, De...

FC Oss en FC Den Bosch halen uit in eigen stadion, De Graafschap wint van Volendam

FC Oss en FC Den Bosch wisten vrijdagavond op overtuigende wijze overwinningen te boeken op respectievelijk Almere City (5-1) en FC Eindhoven (4-0). De Graafschap was te sterk voor FC Volendam (2-1), de doelpunten voor de ploeg uit Doetinchem kwamen op naam van Mark Diemers. 

FC Oss – Almere City
De Brabantse formatie kwam na zes minuten spelen al op voorsprong, de eerste kans zat er direct in. Istavn Bakx wist goed af te ronden in de lange hoek (1-0).  Almere City wist echter weer naast FC Oss te komen in de 24ste minuut. Arsenio Valpoort liep weg bij Nieveld, omspeelde vervolgens Mous en schoof de bal binnen (1-1).  Een kwartier na de gelijkmaker kon het publiek in Oss weer juichen, Van der Venne wist het net van de tegenstander te vinden nadat de bal voor zijn voeten belandde na een vrije trap (2-1). Nog voor de pauze wist FC Oss de voorsprong uit te breiden. Dogan was verantwoordelijk voor de derde treffer van de thuisploeg (3-1). In de tweede helft liep de thuisspelende club eenvoudig uit naar een grote zege, door twee treffers van Van der Venne (foto) werd de eindstand bepaald op 5-1.

De Graafschap – FC Volendam
De ploegen leken de kleedkamer op te zoeken zonder trefzeker te zijn. In de 45ste minuut werd de score echter alsnog geopend in het voordeel van De Graafschap. Diemers schoot de bal binnen (1-0). Na 63 minuten spelen verscheen de 2-0 op het scorebord van De Vijverberg. Wederom was het Diemers die verantwoordelijk was voor de treffer. In de blessuretijd deed FC Volendam nog wat terug door Veerman, maar verder kwam men niet in Doetinchem (2-1).

FC Den Bosch – FC Eindhoven
De thuisploeg kwam na 35 minuten spelen op een 1-0 nadat een aanval goed werd afgerond door Jordy van der Winden. Na een klein uur spelen wist Niek Vossebelt de voorsprong te vergroten, hij wist met een fraaie volley te scoren na een afgemeten voorzet van Luuk Brouwers. Drie minuten later werd het duel beslist door Sven Brummel die de bal mooi langs de doelman krulde (3-0). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Vossebelt de eindstand op 4-0 in het voordeel van FC Den Bosch.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD