zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Oss blij met herkansing tegen Jong AZ: ,,Nederlaag ombuigen in winst''

FC Oss blij met herkansing tegen Jong AZ: ,,Nederlaag ombuigen in winst”

FC Oss-trainer Klaas Wels is blij dat zijn team opnieuw tegen Jong AZ mag spelen. Het duel moet over omdat de Alkmaarders te veel oude spelers opstelden. ,,Door een reglementaire fout krijgen we de kans om een nederlaag om te buigen in winst”, zegt Wels tegen het Brabants Dagblad.

El Hasnaoui

Jong AZ won het duel in september met 2-0 van FC Oss. De 23-jarige Abdelmalek El Hasnaoui kwam het veld in, terwijl de ‘oude’ Ricardo van Rhijn (26) en Rens van Eijden (29) ook al meespeelden. Er mogen maximaal twee spelers van 23 jaar of ouder in het veld staan.

Ergste scenario is nederlaag

Oss-trainer Wels ziet de herkansing wel zitten. ,,In het allerergste geval verliezen we, en dat verandert voor ons niet veel. Of ik de straf terecht of onterecht vind, laat ik in het midden. Dat is aan de tuchtcommissie.”

Heat of the moment

Jong AZ-trainer Martin Haar laat in een reactie weten dat hij niet heeft stilgestaan bij de leeftijdsregels. ,,Laten we zeggen dat dit in the heat of the moment is gebeurd. Het is telkens passen en meten voor de beloftenteams wie er mee mogen doen.”

Maandag 23 oktober wordt het duel overgespeeld in Oss.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD