dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse zet in op linkerrijtje: "Al nivelleert alles"

FC Lisse zet in op linkerrijtje: “Al nivelleert alles”

FC Lisse verwacht dit seizoen niet in de problemen te komen. Afgelopen voorjaar werd in de Topklasse Zaterdag met diverse noodgrepen zoals het terughalen van Kevin Winter via de play-offs toch een ticket voor de Derde Divisie Zaterdag afgedwongen. Degradatiegevaar moet er nu dus niet komen, zo schat trainer Robbert de Ruiter in.

Doelstelling vind ik wel vaag

“We zetten in op het linkerrijtje”, zegt de trainer in aanloop naar de start van het seizoen tegenover Omroep West. “Maar zo’n doelstelling vind ik wel vaag. Je kent de competitie nog niet, je kent een aantal tegenstanders niet en alles valt of staat met fit blijven. Vorig seizoen verliezen we tien wedstrijden met één doelpunt verschil en Excelsior Maassluis wint er tien met één verschil. Dat is dertig punten verschil en dan ben je of landskampioen of je speelt play-offs. Dat is misschien niveau, maar ook een beetje geluk. Dus de gelukkigste kan zomaar kampioen worden dit jaar.”

Nivelleert op alle fronten

Zin heeft De Ruiter er absoluut wel in. “Het wordt een superleuke competitie. Maar ik weet honderd procent zeker dat het verschil tussen het linker- en rechterrijtje heel klein zal zijn. Dat is typerend voor het amateurvoetbal in de afgelopen jaren. Het nivelleert op alle fronten.” Lisse speelt gelijk een fraai duel, want op Ter Specke komt zaterdag Quick Boys op bezoek.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD