dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse zet eerste stap in de richting van lijfsbehoud, Almere en...

FC Lisse zet eerste stap in de richting van lijfsbehoud, Almere en UNA in evenwicht

FC Lisse deed woensdagavond goede zaken in de strijd om degradatie naar de Derde Divisie te voorkomen. De ploeg won zeer moeizaam in Cuijk van JVC (0-2), waarbij de laatstgenoemde formatie langdurig speelde met één man minder. Jong Almere City en UNA wisten beiden één keer te scoren waardoor de return uitsluitsel moet geven wie zich zal plaatsen voor de volgende ronde van de nacompetitie. 

JVC Cuijk – FC Lisse
In de beginfase was er weinig te beleven voor de neutrale toeschouwer in Cuijk. De thuisspelende formatie kreeg na een kwartier spelen wel de eerste echte mogelijkheid, de bal verdween echter ruim naast het doel van FC Lisse. In de 26ste minuut leek JVC op voorsprong te komen, maar terwijl het doel leeg was prikte Jordie van der Laan de bal naast in plaats van in het doel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd van de eerste helft was er opwinding op en naast het veld. De scheidsrechter constateerde dat Alakmak hands maakte op de doellijn en wees, nadat hij de speler de rode kaart toonde, naar de strafschopstip. Vanaf elf meter wist Ayoub Ait Afkir  het buitenkansje te benutten (0-1).

JVC Cuijk had het lastig in het eerste kwartier na de pauze, maar in de 64ste minuut was Van der Laan weer gevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander. Hij hakte de bal echter net naast het doel van de tegenstander. Dit was de inleiding voor een zeer sterke fase van de thuisploeg, die wel kansen wist te creëren, maar net niet scherp genoeg was voor het doel. Het wachten leek op de gelijkmaker, maar de tweede treffer van de avond viel aan de andere zijde van het veld. Invaller Bas Buimer tekende voor de 0-2 in de 89ste minuut.

Jong Almere City – UNA
Het beloftenteam kwam na 22 minuten spelen op voorsprong door Khalid Tadmine. UNA kwam in de 62ste minuut helemaal terug in de wedstrijd toen Mart van de Gevel vanaf de penaltystip de gelijkmaker binnen schoot (1-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD