maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse wint nipt van ASWH, weer puntenverlies IJsselmeervogels

FC Lisse wint nipt van ASWH, weer puntenverlies IJsselmeervogels

In de Derde Divisie Zaterdag heeft ASWH het gat naar FC Lisse niet kunnen dichten. De topper werd met 1-0 gewonnen door FC Lisse. Scheveningen won van Rijnsburgse Boys, dat twee duels op rij had gewonnen. IJsselmeervogels verspeelde punten in de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys en zag Scheveningen zodoende langszij komen en Lisse verder uitlopen.

Kansen voor ASWH, zege voor FC Lisse

FC Lisse tankte een week geleden vertrouwen door van concurrent IJsselmeervogels te winnen. Zaterdag stond er in ASWH wederom een lastige tegenstander op het programma. Het venijn zat in de staart, want heel lang bleef het 0-0 in Lisse. ASWH had eigenlijk de beste kansen gehad in de wedstrijd, maar het was FC Lisse dat met de volle buit aan de haal ging. Thierry Monteny kroonde zich tot matchwinner, door in de 87ste minuut de enige treffer van de wedstrijd te maken.
Rijnsburgse Boys leek de afgelopen weken in een flow te komen, maar werd door Scheveningen een halt toe geroepen. Het team van trainer John Blok won met 2-0.

Puntenverlies IJsselmeervogels

IJsselmeervogels bleef tegen Harkemase Boys op een 2-2-gelijkspel steken en liet dus wederom punten liggen. Vorige week kwam er tegen Lisse een einde aan de uitstekende reeks en die tik waren de Rooien nog niet te boven. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Tot twee keer toe kwamen de bezoekers op voorsprong, maar in beide gevallen wist IJsselmeervogels de achterstand ongedaan te maken.

Quick Boys pakte drie zeer nuttige punten. Op bezoek bij DVS’33 Ermelo werd met 1-2 gewonnen en kroop daarmee naar de middenmoot van de Derde Divisie Zaterdag. Jong Almere City pakte eveneens belangrijke punten, door enigszins verrassend van ODIN ’59 te winnen: 3-2. Voor Huizen was dat slecht nieuws, omdat zij met 0-1 van VVOG verloren staat Huizen nu stijf onderaan met vier punten achterstand.

Omdat naast Quick Boys ook Capelle won, van FC Rijnvogels, kroop de middenmoot nog verder naar elkaar toe. Capelle won met 1-2 van Rijnvogels. Het verschil tussen de nummer acht en veertien van de Derde Divisie Zaterdag is slechts twee punten. Jong FC Volendam won met 1-0 van Jong FC Groningen, terwijl ONS Sneek en SteDoCo niet veel opschoten met een 1-1 gelijkspel.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD