zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieNieuwsFC Lisse versterkt zich met Timothy van der Meulen

FC Lisse versterkt zich met Timothy van der Meulen

FC Lisse heeft Timothy van der Meulen aangetrokken als opvolger van Tom Zoontjes. De 27-jarige Almeerder kwam in het verleden onder meer uit voor Jong Ajax, Dundee United in Schotland en het tweede team van Bayern München.

Verlangde naar gezin
Op Ter Specke zocht men nadrukkelijk versterking voor haar defensie nadat Thomas Bakker, die aanvankelijk zijn ja-woord had gegeven aan de club, alsnog besloot te kiezen voor een avontuur in Japan. Van der Meulen op zijn beurt hunkerde naar een terugkeer naar Nederland: ,,Afgelopen zondag werd ik benaderd door Paul van der Veen (lid Technische commissie FC Lisse, red). We waren er snel uit. Ik zat alleen op een kamer in Duitsland en verlangde naar mijn gezin en familie.”

Oranje Onder 17
Van der Meulen speelde de afgelopen jaren afwisselend in binnen- en buitenland. Hij is naar eigen zeggen bovendien op meerdere posities inzetbaar: ,,Ik kan rechtsback en rechts op het middenveld spelen, maar mijn favoriete plek is die van centraal in de verdediging.” De mandekker speelde als talent in de jeugd van Ajax bovendien ook nog in Oranje Onder 17, met onder meer Leroy Fer, Luciano Narsingh, Daley Blind, Jeroen Zoet, Georginio Wijnaldum en Patrick van Aanholt. Van der Meulen sluit aanstaande maandag aan bij de training van FC Lisse in aanloop naar komend seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD