Volg ons

Tweede Divisie

De Treffers schiet zichzelf in de voet tegen FC Lisse

De Treffers schiet zichzelf in de voet tegen FC Lisse

De Treffers heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door het inhaalduel tegen FC Lisse te verliezen. In de slotfase schoot Martin van Eeuwijk de, meer dan belangrijke, winnende achter Niels Kornelis. De Treffers liet lange tijd zien dat het in balbezit beter kon voetballen, maar ze lieten langzaam maar zeker de thuisploeg de toon van het duel bepalen. En uiteindelijk bepaalde de toon ook hier de muziek.

De Treffers liet over de bedoelingen weinig onduidelijkheid bestaan. Na de knappe overwinning op Katwijk moest vanavond de bonus op Ter Specke verzilverd worden. Dat leverde al vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid op voor Koen Maertzdorf, die vanuit een moeilijke hoek de bal voorlangs stiftte. Twee minuten later werd de, zaterdag zo succesvolle, tandem Boy van de Beek – Joris Janssen voor het eerst ingezet. De centrale verdediger kopte echter over de goal van Brian van der Werf. Na een kwartier werd de opening in de verdediging van Lisse gevonden. Mees Siers werd weggestuurd aan de rechterkant en kon vanaf de achterlijn de bal laag voorgeven. Zowel Maertzdorf als Niek Versteegen stond volledig vrij op een meter van de doellijn en laatstgenoemde kon met een simpele intikker de Groesbekers op een 0-1 voorsprong zetten.

Lisse had weinig tot niets in te brengen op het eigen sportpark. Dat had een monoloog van Martin van Eeuwijk richting trainer Robbert de Ruiter tot gevolg. In niet al te malse bewoordingen liet van Eeuwijk weten wat hij van het spel van zijn ploeg vond. Het enige vermaak namens de thuisploeg werd geboden door keeper van der Werf. Verkleed als klaar-over liet de goalie de meest gekke dingen zien. Volledig mistasten uit voorzetten werd afgewisseld met solide reddingen. Toen de doelman na een half uur voetbal een hoog weggeschoten bal keurig uit de lucht aannam en doodlegde, draaide hij zich even om naar de supporters van De Treffers, wat hem een luid applaus van het thuispubliek opleverde. Twee minuten later konden ook zij voor het eerst juichen. Op wilskracht knokte de thuisploeg zich naar voren, Boyd Stevens kon een voorzet voorbij de tweede paal terug de doelmond in koppen, Niels Buijs stond klaar voor het laatste zetje, 1-1. Vlak voor rust kon Maertzdorf met een lage bal Versteegen bereikte, maar van der Werf wist de lage schuiver te pakken.

Ook kort na rust was er een mogelijkheid voor Versteegen. De spits reageerde veel sneller op een diepe bal dan Justin Valk, maar schoot, onder druk van de centrale verdediger, de bal over. Het bleek de laatste echt grote kans voor de spits, mede omdat hij meerdere keren met een slechte aanname zijn eigen mogelijkheid om zeep hielp. Langzaam maar zeker veranderde het spelbeeld. De Treffers had voetballend veel meer kwaliteiten, maar Lisse kreeg het langzaam maar zeker voor elkaar om de hartslag van de wedstrijd te bepalen. De thuisploeg zette het mes tussen de tanden en ging op zoek naar de grenzen van scheidsrechter Bos. De arbiter liet veel toe en dat speelde vooral de thuisploeg in de kaart. Lisse trok en sleurde zichzelf onder de druk van De Treffers vandaan, maar kon voetballend vrijwel niets laten zien. Zelfs Martin van Eeuwijk leed vaker balverlies dan dat er goeds uit voortkwam en bovendien ging de conditie parten spelen bij de spelmaker.

Uit een afstandsschot van Martin van Eeuwijk ontstond wel de grootste kans van de wedstrijd. Het afgeslagen schot viel in de voeten van Rik Vermeulen, die de kans niet op waarde wist te schatten en de bal voorlangs schoot. Even later kon Vermeulen volleren op de rand van het zestienmetergebied, maar raakte hij de bal niet goed. Vier minuten voor tijd werd een vrije trap weer richting de rand van het zestienmetergebied gestuurd en ditmaal was de schotmogelijkheid van Martin van Eeuwijk. De spelmaker, die bij tijd en wijle zijn frustratie over het voetbal maar ternauwernood de baas was, propte al zijn frustratie in een lage schuiver, waarbij hij Kornelis kansloos liet en Ter Specke liet ontploffen. Het hart won met 2-1 van het verstand en dat had het verstand eigenlijk volledig aan zichzelf te wijten.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie