dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse revancheert zich ten koste van VVSB         

FC Lisse revancheert zich ten koste van VVSB         

De bollenderby tussen FC Lisse en VVSB leek in twintig minuten al beslist te zijn, dankzij twee puntgave treffers van de thuisploeg. VVSB had echter voldoende energie om direct te antwoorden met de aansluitingstreffer, waarna de ploeg van Lisse-coach Raymond Bronkhorst alsnog flink aan de bak moest om de winst over de streep te trekken.

“Gelukkig kon deze wedstrijd doorgaan,” klonk het na afloop uit de mond van Bronkhorst. “Natuurlijk is zonder publiek spelen een aderlating voor de club, maar ik kijk nu vooral naar de sportieve uitkomst. En die is dat wij na de deceptie bij Ajax-amateurs (3-0 verlies, én gemiste kans op winnen eerste periode – JK), ons een week later direct konden revancheren voor die wanprestatie. 

Vandaag waren wij weer goed bij de les. De overwinning was terecht, wij hadden immers het betere van het spel. Het is dat wij het na onze twee prachtige voetbaldoelpunten van Stroo en Klijbroek vergaten af te maken, anders had niemand iets kunnen zeggen als wij met 5-1 of 6-1 hadden gewonnen.”

FC Lisse leek al vroeg klaar te zijn met VVSB, dat zich overigens in de openingsfase goed liet zien met verzorgde combinaties. Net binnen het kwartier, op een moment dat er nog geen enkele doelrijpe kans was opgetekend, brak de slim voor zijn man komen Enzo Stroo de ban voor FC Lisse. De openingstreffer kon voor een belangrijk deel op het conto van Jaap Zwetstoot geschreven worden, spits Stroo werd immer perfect op maat door hem bediend. Zes minuten later kreeg Jerffrey Klijbroek alle ruimte om vanaf het middenveld op te stomen en aan te leggen voor een afstandschot. Klijbroek schoot zo hard dat VVSB-doelman Thom Jonkerman de bal niet eens gezien zal hebben.

Het moet gezegd worden dat VVSB, ondanks het desastreuze scoreverloop, zich verre van aangeslagen toonde. Dat de aansluitingstreffer maar zo’n vijf minuten op zich liet wachten was daar natuurlijk wel debet aan. Obi Onyeike frommelde een verre voorzet langs doelman Erik Cummings, waarmee hij VVSB in ieder geval cijfermatig weer helemaal terug in de race bracht.

Gedurende de rest van de eerste helft en ook de gehele tweede helft bleef de realiteit van het feit dat VVSB slechts één treffer nodig had om langzij te komen boven de wedstrijd hangen. FC Lisse was daarbij wel de enige ploeg die met een zekere frequentie tot goede scoringsmogelijkheden wist te komen. Zo schoot Stroo van dichtbij nog een keer rakelings over, en Klijbroek hetzelfde van grotere afstand, en tenslotte kwam invaller Luca Tarami in de slotfase in een één tegen één-situatie niet voorbij Jonkerman.

Klasbakken bij FC Lisse

Het creëren van doelrijpe kansen was het ene verschil tussen FC Lisse en VVSB. De Noordwijkerhouters kwamen namelijk tot geen enkele uitgespeelde mogelijkheid. Het andere verschil was het feit dat enkele Lisse-spelers voetballend simpelweg een kop boven de rest uitstaken, zoals op het middenveld Tom Noordhoff en de uitblinkende Remi van Ekeris. VVSB had niet één zo’n speler in het veld staan.

“Die paar klasbakken maakten dat wij het onderspit delfden,” wist ook VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen na afloop. “In de omschakeling kwamen wij te vaak tegen een overmacht te staan, omdat die jongens van Lisse dan veel sneller handelden.” Voor het overige stemde het eerste officiële optreden van zijn selectie Van Leeuwen niet ontevreden. “Dit is een geweldige spelersgroep, waarmee het voor mij lekker werken is. Vandaag streden ze vol voor wat ze waard waren tegen wat toch een topploeg is in de derde divisie. Echt naar mijn hand zetten kon ik het natuurlijk nog niet in de korte tijd dat ik nu bij de club ben. Ik moet het doen met de groep die er al is, en kies daaruit voor degenen van wie ik het maximale verwacht.”

Enigszins opvallend was de reservebeurt voor Feliciano Zschusschen, al werd hij ver na rust alsnog ingebracht voor centrumspits Bert Steltenpool, die wel vanaf de aftrap mocht beginnen. De invalbeurt voor Peet van der Slot, teruggekeerd op het oude nest, viel nog iets meer onder de categorie memorabel.

(tweet wissel Steltenpool/Zschusschen)

https://twitter.com/VVSBNWHout/status/1462072986702434315?s=20

Wilfred van Leeuwen: “Mijn ploeg is te goed voor waar we staan”

Na het optrekken van de kruitdampen van het net naast sportpark Ter Specke afgestoken vuurwerk kon de balans opgemaakt worden. FC Lisse behield de koppositie en VVSB vond zichzelf terug op als één na laatste op de ranglijst.

“Nog drieëntwintig wedstrijden, er is nog zoveel mogelijk,” stelde Van Leeuwen in zijn nabeschouwing nuchter vast. “Mijn ploeg is absoluut te goed voor de positie waar we nu staan.”

(tweet foto’s vuurwerk)

https://twitter.com/FCLisse/status/1462080295990177797?s=20

FC Lisse – VVSB 2-1(2-1) 

Doelpunten: 14. Enzo Stroo 1-0, 20. Jeffrey Klijbroek 2-0, 26. Obi Onyeike 2-1 

Scheidsrechter: S. van der Vrande

 

Jakob Kos

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD