donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse promoveert naar de Tweede Divisie na knappe uitzege

FC Lisse promoveert naar de Tweede Divisie na knappe uitzege

FC Lisse is gepromoveerd naar de Tweede Divisie, na een bloedstollende strijd met Harkemase Boys werd het 1-4. De beslissing viel laat in de wedstrijd, nadat FC Lisse de thuiswedstrijd nog met 1-2 had verloren.

De beslissende wedstrijd tussen Harkemase Boys en FC Lisse begon wat later dan gepland. Onderweg naar Harkema kreeg de spelersbus van FC Lisse pech en dus lukte het de ploeg van trainer Robbert de Ruiter niet om tijdig aan de aftrap te verschijnen. Het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bijl werd daarom om 14.45 uur gegeven.

Harkemase Boys gevaarlijk, Lisse scoort

Hoewel FC Lisse moest komen, was het Harkemase Boys dat steeds gevaar wist te stichten. Matthijs Hardijk en Henry Bouius kregen goede mogelijkheden om Harkemase Boys meer rust te geven, maar zij mikten niet scherp genoeg. Kort na de drinkpauze kwam FC Lisse verrassend op voorsprong. Op een meter of twintig van het doel besloot Boyd Stevens uit te halen en zijn poging vloog achter doelman Erick Jansema. 0-1 was ook de ruststand en dus konden beide ploegen in de tweede helft weer opnieuw beginnen.

Heerlijke tweede helft

Direct na rust had Harkemase Boys op gelijke hoogte moeten komen. De thuisploeg ontfutselde FC Lisse de bal en vervolgens was de uitgelezen mogelijkheid voor Klaas Schotanus. Zijn schot ging echter naast het doel. Daarna was het weer FC Lisse dat op zoek ging naar een doelpunt. Stevens was al even dicht bij zijn tweede treffer van de middag, maar zag even later Rowdy van der Putten alsnog de 0-2 maken, waardoor FC Lisse over twee duels met 2-3 aan de leiding ging.

Harkemase Boys wist vanaf dat moment dat het een doelpunt nodig had om minimaal een verlenging af te dwingen. Het aandringen was dus begonnen en met nog een kleine tien minuten op de klok viel de 1-2 ook. Schotanus zorgde voor de treffer die Harkemase Boys nodig had, maar FC Lisse sloeg direct terug. De ingevallen Murat Önal gaf de bezoekers weer een voorsprong van twee doelpunten verschil, door de 1-3 te maken. Niet veel later was de strijd definitief beslist, nadat Van der Putten de 1-4 op het scorebord bracht.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD