dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsFC LisseFC Lisse: Niemand had voordeel van 'ABBA-methode'

FC Lisse: Niemand had voordeel van ‘ABBA-methode’

Bij de loting voor de volgende ronde van het bekertoernooi zal vanavond een balletje met daarop FC Lisse/Hoek gehanteerd worden. De KNVB heeft dat laten weten in reactie op de commotie over de verkeerd gehanteerde spelregels van scheidsrechter Nagtegaal bij de penaltyreeks woensdagavond.

ABBA
De arbiter liet de strafschoppen nemen volgens de zogenaamde ABBA-methode, waarbij de club A eerst één strafschop, gevolgd door de tegenstander B die er twee neemt enz. Hoewel de UEFA overweegt die methode in de toekomst in te voeren, is daar nu nog geen sprake van. De KNVB is dan ook een onderzoek gestart. Mogelijk moet de reeks opnieuw worden genomen.

Geen voordeel
FC Lisse stelt zich in een verklaring op het standpunt dat geen van de ploegen voordeel heeft gehad bij de fout van de scheidsrechter: ,,Ondanks dat de scheidsrechter een afwijkende volgorde heeft gehanteerd, is na de serie van 5 penalty’s de stand gelijk. Hierin is niet één vereniging geweest die voordeel hiervan heeft gehad van het hanteren van deze ABBA variant. De beslissing viel toen de serie om en om was gestart. Wij zijn dan ook van mening dat de uitslag zou moeten blijven zoals deze is. FC Lisse door naar de laatste 32.”

Juridisch advies
,,De KNVB heeft laten weten dat zij advies in zullen gaan winnen bij de commissie spelregels en advies bij de FIFA. Vanavond zal er dan ook een balletje FC Lisse/Hoek de ballenbak in gaan. Na dat verschillende commissies zijn gehoord zal het bestuur betaald voetbal van de KNVB een beslissing nemen. In de tussentijd zullen wij ook juridisch advies gaan inwinnen over deze gang van zaken”, besluit de club haar statement.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD