vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieBjörn Haggerty verruilt FC Oss voor FC Lisse

Björn Haggerty verruilt FC Oss voor FC Lisse

FC Lisse heeft door de langdurige blessure van Brian van der Werff besloten een extra doelman aan haar selectie toe te voegen. Zodoende zal Björn Haggerty toegevoegd worden aan de selectie van coach Robbert de Ruiter. De 19-jarige doelman stond afgelopen seizoen onder contract bij FC Oss en was daar reservedoelman.

Ontwikkelen
,,Ik had bij FC Oss nog kunnen blijven”, reageert Haggerty op de clubsite van FC Lisse. ,,Ik wil echter spelen. Ik heb lang gewacht, eerdat er een goede club langs kwam. Dat is FC Lisse geworden. FC Lisse is een mooie club. Bij FC Lisse krijg ik de kans om mij verder te ontwikkelen.” Bovendien kan hij het spelen in de Tweede Divisie goed combineren met zijn studie: ,,Ik zit in mijn laatste jaar van mijn MBO-studie marketing en communicatie aan het Johan Cruijff College in Amsterdam. Door de korte afstanden tussen studie, mijn woonadres en het voetballen bij FC Lisse is alles goed te combineren.”

Waslijst aan clubs
Ondanks zijn jonge leeftijd was de doelman al bij verschillende clubs actief. Via DSOV en VVC uit Nieuw-Vennep verkaste hij in 2012 naar Alphense Boys. De volgende halte werd het Haarlemse EDO, waar hij als 16-jarige debuteerde in de Topklasse en onder meer speelde tegen Koninklijke HFC. Na een stage bij Vitesse belandde Haggerty bij FC Dordrecht. Vervolgens leek hij naar OFC te gaan, maar belandde hij bij FC Oss. Samen met Wesley Storm en Jurrian Nannes mag hij gaan concurreren voor de plek onder de lat.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD