maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse en IJsselmeervogels onderuit; ASWH profiteert gretig

FC Lisse en IJsselmeervogels onderuit; ASWH profiteert gretig

De strijd om de titel in de Derde Divisie Zaterdag wordt steeds meer opengegooid. FC Lisse verloor voor de tweede keer in drie weken tijd, ditmaal op bezoek bij Quick Boys. ASWH wist het beste te profiteren, waar IJsselmeervogels juist ook een nieuwe mispeer kende bij SteDoCo. Hekkensluiter Huizen heeft onderin de strijd ook weer boeiend gemaakt.

Koplopers morsen

De laatste weken van het kalenderjaar gaat het minder soepel bij FC Lisse en dat bleek ook op Nieuw Zuid. Halverwege de eerste helft wist Quick Boys de voorsprong te pakken via Henry Opoku, waarna in de tweede helft Lisse de druk opvoerde. Terugkomen kon de koploper niet en ziet zodoende de voorsprong slinken op de ranglijst. Dat is niet op IJsselmeervogels, dat in SteDoCo inmiddels een angstgegner kent. In twee seizoenen wisten de Rooien nog nooit te winnen en verloor nu ook met 2-0 door goals van Joran Schröder en Maurice van der Wilt. Het verschil tussen de twee ploegen blijft dan ook vijf punten.

ASWH en Scheveningen profiteren

ASWH had in tegenstelling tot IJsselmeervogels geen last van de midweekse bekerinspanningen. ONS Sneek werd volledig omver geblazen met 4-1 door goals van Peter de Lange, Jerry Tielemans (2) en Jesper van den Bosch. ASWH staat op drie punten van Lisse. Scheveningen won bij Jong FC Groningen met 1-2 door twee goals van Leroy Resodihardjo en staat nu naast IJsselmeervogels.

Rijnsburgse Boys jaagt op periode

Achter de top vier strijden diverse clubs om nog kans te maken op een periodetitel en daardoor een plaats in de play-offs. Daar doet Rijnsburgse Boys goed aan mee door voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Jong Almere City. Jong FC Volendam kwam niet verder dan 0-0 tegen DVS’33 en VVOG is de nieuwkomer in het linkerrijtje. FC Rijnvogels was in Harderwijk eigenlijk de betere ploeg, maar door goals van Wilko Braam en Pernelly Biya werd het toch 2-1.

Goede zaken Capelle en Huizen

In het rechterrijtje deden naast SteDoCo ook Capelle en Huizen goede zaken. Capelle won met 0-3 bij ODIN’59, waardoor de surprise van de eerste weken van het seizoen in de tweede periode nog altijd pas twee punten pakte. Huizen won verrassend bij Harkemase Boys en dat was voor de ploeg van Henk van de Pol de tweede zege op rij. Daarmee is de achterstand gedicht op de concurrentie. De schade voor Harkemase Boys was overigens zeer groot. De Friezen waren laaiend op de arbiter, waardoor Robert Stelpstra, Bram de Groot en na afloop Erich Jongeling tegen rood aan liepen.

Bekijk de Derde Divisie Zaterdag Uitslagen | Stand | Programma

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD