maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieFC Lisse degradeert na stunt JVC Cuijk

FC Lisse degradeert na stunt JVC Cuijk

FC Lisse is voor het eerst in de clubgeschiedenis gedegradeerd. De ploeg van coach Robbert de Ruiter verloor op het eigen Ter Specke met 0-3 van JVC Cuijk en daalt af naar de Derde Divisie.

Goede uitgangspositie
En dat terwijl het uit de eerste krachtmeting een prima uitgangspositie had overgehouden. Eindelijk had FC Lisse woensdag eens het geluk aan haar zijde, toen het in Cuijk een handsbal op de doellijn van JVC’er Furkan Alakmak bestraft zag worden met een rode kaart en een strafschop. De ploeg van coach Robbert de Ruiter won met 0-2.

Van der Laan maakt reputatie waar
Toch ging het mis in de return voor eigen publiek. FC Lisse begon aardig, maar moest al snel de regie afstaan aan JVC. Dat kreeg enkele aardige kansen alvorens topscorer Jordie van der Laan de 0-1 maakte. Wat volgde was een op en neer golvend duel, met kansen voor beide clubs. Lisse raakte onder meer paal en lat, maar zag Van der Laan halverwege de tweede helft de 0-2 maken. In blessuretijd voltrok zich het noodloot voor Lisse, toen Lars Loermans JVC op 0-3 zette.

Daardoor is het JVC Cuijk dat in de finale de winnaar van UNA – Jong Almere City treft. Voor FC Lisse eindigt een zwaar en moeizaam seizoen vol tegenspoed met de eerste degradatie in haar bestaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD