Volg ons

Tweede Divisie

FC Lisse bijna zeker van lijfsbehoud na zege op De Dijk, FC Lienden onderuit tegen Jong Sparta

FC Lisse bijna zeker van lijfsbehoud na zege op De Dijk, FC Lienden onderuit tegen Jong Sparta

FC Lisse lijkt bijna zeker van een verlengd verblijf in de Tweede Divisie. De ploeg van de geschorste coach Robbert de Ruiter boekte een cruciale 3-0 zege op De Dijk. FC Lienden verloor met 1-3 van Jong Sparta.

FC Lisse – De Dijk 3-0
Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de kelder van de Tweede Divisie op Ter Specke, waar De Dijk al na twee minuten de paal raakte. Daar stonden later in de eerste helft twee kansen voor Martin van Eeuwijk tegenover, maar ook De Dijk kreeg meer mogelijkheden. Pas na de pauze werd er gescoord. Een strafschop, gegeven na hands in het strafschopgebied, bood Van Eeuwijk de gelegenheid om de 1-0 te scoren. Een kwartier voor tijd leek de 2-0 van Justin Valk voor de beslissing te zorgen, nadat Fc Lisse vlak daarvoor goed wegkwam toen Kevin van der Zwet een bal van de lijn haalde. In de slotminuut bepaalde Rowdy van de Putten de eindstand op 3-0.

FC Lienden – Jong Sparta 1-3
Zonder uitblinker Hilal Dervisoglu maar met Ragnar Ache zagen de toeschouwers op de Abdijhof een Jong Sparta dat in de eerste helft tamelijk gelijkwaardig was aan FC Lienden. Voor de Betuwse club was Danny van den Meiracker dreigend, zo ook Jordi Balk. In het tweede gedeelte van de eerste helft kregen de Rotterdamse beloften enkele aardige kansen en was Stijn Spierings met een afstandsschot trefzeker. Vlak voor rust had Ache de 0-2 op zijn schoen, maar hij trof de lat. Direct na de pauze was het wel raak. Opnieuw was Spierings de doelpuntenmaker. FC Lienden beet in de persoon van Van den Meiracker nog wel van zich af. Eerst trof de spits nog de lat uit een vrije trap, daarna was het wel raak uit een strafschop: 1-2. Maar in plaats van de gelijkmaker, zag het publiek hoe Mark Veenhoven een kwartier voor tijd het duel besliste: 1-3.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Tweede Divisie