maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieFC Lisse-aanwinst Oehlers strijdt om landstitel op Aruba

FC Lisse-aanwinst Oehlers strijdt om landstitel op Aruba

Leroy Oehlers maakt deze zomer de overstap van USV Hercules naar FC Lisse. De verdediger maakt echter momenteel een tussenstop op Aruba waar hij met SV Dakota recent de finale wist te bereiken waarbij de winnaar zich landskampioen mag noemen.

Blessure
De international van Aruba zou het voorgaande seizoen al zijn opwachting maken in het shirt van SV Dakota, een blessure was echter een streep door de rekening. ,,Ik ben vorig jaar toen ik bij sv Huizen speelde al eens benaderd door het Arubaanse SV Dakota. Ze kenden mij van het nationale team van Aruba en lieten weten gecharmeerd te zijn van mijn spel. Men liet weten dat men er zeker van was dat als men mij toe zou voegen tot het team dat de landstitel binnen bereik zou zijn. Destijds brak ik echter in de laatste wedstrijd voor Huizen mijn middenvoetsbeentje, waardoor ik twee dagen voor mijn geplande vertrek naar Aruba af moest zeggen. SV Dakota eindigde dat jaar op de vierde plaats in de play-offs”, aldus Oehlers tegenover Voetbal247.

FC Lisse
De Arubaanse club hield contact met Oehlers en het kwam dit seizoen dus alsnog tot een samenwerking. ,,Het bestuur van SV Dakota liet toen weten dat ze het jaar daarop weer een poging zouden wagen om mij tijdelijk naar Aruba te halen als ze de play-offs zouden halen. Omdat wij met USV Hercules in de slotfase niets meer hadden om voor te spelen mocht ik van de club eerder vertrekken naar Aruba. Ik speel komend seizoen bij FC Lisse en ook deze club gunt mij dit avontuur. De voorbereiding van FC Lisse is verdeeld in twee weken voorbereiden, twee weken rust en daarna de reguliere voorbereiding. Ik mis nu alleen de eerste twee weken. Door mijn avontuur in Aruba blijf ik in ieder geval fit en dat was ook belangrijk voor FC Lisse.”

Finale
Er is volgens de verdediger een duidelijk verschil tussen het niveau waarop hij in Nederland zijn wedstrijden speelt en de duels in de Arubaanse competitie.,,Het tactische niveau ligt in de Derde Divisie in Nederland hoger dan in de competitie van Aruba. De individuele kwaliteiten van enkele jongens zijn erg goed en het voetbal is vooral gericht op het fysiek. Zaterdag hebben wij de laatste wedstrijd in de groepsfase gewonnen waardoor we ons voor de finale wisten te plaatsen. In een zogenoemde best of three moeten wij nu met Nacional uitmaken wie zich kampioen mag noemen van Aruba.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD