maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagFC Lisse aan kop: "Verrast van de tegenstanders"

FC Lisse aan kop: “Verrast van de tegenstanders”

FC Lisse heeft dankzij de 3-1-zege op Huizen de concurrentie voorlopig even van zich af weten te schudden. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter staat alleen aan kop, met twee punten voorsprong op ASWH. FC Lisse is nog altijd ongeslagen. “En dat is uniek”, vindt De Ruiter tegenover Omroep West.

Verrast van de tegenstand

“Je bent niet alleen vijf weken ongeslagen, maar je roeit ook nog eens dertien punten binnen. Dat is fantastisch. Verwacht of niet, we draaiden een goede voorbereiden. We leven van week naar week en voorlopig kunnen we telkens concluderen dat het terecht is. Ik ben voorlopig niet zo zeer verrast door mijn ploeg, ik ben eerder verrast van de tegenstand. We krijgen nog wel een aantal ploegen die het ons lastiger gaan maken dan we tot op heden hebben ervaren. Dat spiegel ik de jongens ook voor. Want tot de onderbreking om water te drinken vond ik ons slap en inspiratieloos spelen. Dat krijg je als je te makkelijk wint en dat heb ik er helaas niet uitgehaald. Het heeft ons geen punten gekost, maar we zijn wel gewaarschuwd.”

Vertrouwen is het sleutelwoord

Het grote verschil met vorig seizoen brengt De Ruiter terug tot één woord. “Vertrouwen. Ik ben hier binnen gekomen in oktober. Toen draaide de ploeg niet lekker en het duurde lang voor we punten pakten. We hadden wat pech, het vertrouwen was weg en dan kom je in een vicieuze cirkel. In de slotfase hebben we het rechtgezet en in de thuiswedstrijd tegen Staphorst is het begonnen. Het vertrouwen binnen de groep en de fitheid zegt alles.”

Volledige interview van Omroep West met Robbert de Ruiter

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD