dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden wil amateurtak en semiproftak scheiden

FC Lienden wil amateurtak en semiproftak scheiden

Als het aan het bestuur van FC Lienden ligt komt er een amateurtak en een semiproftak. Tijdens de aankomende algemene ledenvergadering staat de scheiding van de amateurtak en een semiproftak bovenaan op de agenda, meldt Omroep Gelderland.

Risico’s beperken met scheiding

Nico Wagenvoort, bestuurslid bij FC Lienden, laat tegenover Omroep Gelderland weten dat het wat het bestuur betreft essentieel is om de scheiding aan te brengen. “Op die manier beperken we namelijk de risico’s voor de vereniging én waarborgen we de continuïteit van de semiproftak in de tweede divisie.” Volgens Wagenvoort ontstaat er een groot probleem als de semiproftak van FC Lienden wegvalt. Kantinegelden zullen dan onder andere afnemen, om te voorkomen dat FC Lienden dit als vereniging de kop kost, wil het bestuur deze scheiding aanbrengen.

Verdere professionalisering FC Lienden

Met het voornemen om de amateurtak en semiproftak te scheiden wil de club de professionalisering van de club voortzetten. Op 26 oktober krijgen de leden van FC Lienden de kans om hun mening te geven over het plan. Indien zij akkoord gaan komt er een ‘autonome sectie zondag 1’, meldt Omroep Gelderland.  “We krijgen dan bestuursleden die zich bezighouden met de semiproftak en bestuursleden die zich focussen op de amateurtak. Door zo’n nieuw semiprofbestuur aan te stellen, zorgen we er ook voor dat deze tak niet afhankelijk is van twee of drie personen. En dat als deze personen wegvallen, de ingezette weg gewoon doorgang kan vinden. Het is gewoon een verdere professionalisering van FC Lienden.”

Afscheid van amateurvoetbal

Door de komst van de Tweede Divisie moesten de deelnemende clubs gedwongen een slag maken in de professionalisering. Niet bij iedere vereniging gaat dit zonder slag of stoot. Anderzijds zijn er verenigingen die graag nog verder willen professionaliseren. Zo stelde Spakenburg al een fulltime technisch manager aan. Ook FC Lienden toont met dit plan aan stappen te willen maken. Wagenvoort verwacht tevens dat het idee aangenomen wordt tijdens de ALV. “Het idee is al meegedeeld aan en leeft daardoor ook onder de leden. Dus ik ga ervan uit dat we het mandaat van de leden krijgen en vanaf 26 oktober de nieuwe structuur in de vereniging verder kunnen formaliseren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD