Volg ons

Tweede Divisie

FC Lienden verslaat zwak GVVV, Barendrecht verspeelt ‘laatste strohalm’

FC Lienden verslaat zwak GVVV, Barendrecht verspeelt ‘laatste strohalm’

Directe degradatie is Barendrecht weer een stap dichterbij gekomen doordat de ploeg van coach Jack van den Berg ook de streekderby tegen Jong Sparta verloor. Concurrent FC Lienden pakte wel een belangrijke zege tegen een teleurstellend GVVV.

Barendrecht – Jong Sparta
Wilde Barendrecht nog geloof en uitzicht houden op een ontsnapping, dan moest het eigenlijk winnen op de Bongerd van Jong Sparta. Barendrecht wekte echter nauwelijks de indruk te strijden en geloven in een ommekeer dit seizoen. Al in de eerste helft was Jong Sparta de gevaarlijkste ploeg. Na de pauze kwam Barendrecht iets beter in het duel waarbij Rowendley Martijn een enorme kans kreeg. Na pakweg een uur spelen moest Yorik van Deelen met zijn tweede gele kaart vertrekken. Uit de bijbehorende vrije trap maakte Ayoub Boukhari de 0-1. Luttele minuten later gaf Sven Mijnans de ploeg van Van den Berg de nekslag vanaf elf meter. Barendrecht eindigde het duel met negen man, doordat Ilyas Oulad-Ali na een forse tackle met rood kon vertrekken.

FC Lienden – GVVV
Al vroeg in het duel kreeg FC Lienden door lankmoedig verdedigen bij GVVV behoorlijke kansen op de openingstreffer, maar die viel niet. Halverwege de eerste helft was Mo Bendadi namens de Veenendaalers gevaarlijk. Het duel bleef voor rust op een neer golven. Kort na rust zette Salim Mansouri FC Lienden verdiend aan de leiding. GVVV ging op jacht naar de gelijkmaker en was via Soufiane Laghmouchi best dichtbij, maar hij vond een Lienden-speler op zijn weg. FC Lienden was niet van plan zo vroeg al haar voorsprong te verdedigen en ging zelf op jacht naar een ruimere marge. Het was aan Johan Jansen te danken dat het duel niet vroegtijdig werd beslist. Toch viel even later alsnog de 2-0, gescoord door Ayrton Statie uit een snelle tegenaanval. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord, waardoor FC Lienden een verdiende zege boekte en VVSB passeert.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie