Volg ons

Derde Divisie

FC Lienden-verdediger Statie stunt met Curaçao: ‘Het was een zware wedstrijd’

FC Lienden-verdediger Statie stunt met Curaçao: ‘Het was een zware wedstrijd’

Curaçao wist zaterdag te stunten tijdens de Gold Cup door drie punten te pakken in de poulefase tegen Honduras (0-1). Een van de meest opvallende namen in de basisformatie van Curaçao was Ayrton Statie die het voorgaande half jaar zijn wedstrijden speelde voor FC Lienden in de Tweede Divisie. De verdediger genoot na afloop van de wedstrijd zichtbaar van de overwinning en hij was van mening dat hiermee het harde werken van het team werd beloond.

Basisplaats
Een dag voor de wedstrijd, in de ochtenduren, kreeg de speler van FC Lienden van de bondscoach te horen dat hij in de basis mocht starten  tegen Honduras. ,,Ik was natuurlijk blij want ik heb er hard voor gewerkt en het heeft zich wel uitbetaald denk ik”, aldus de reactie van Statie tegenover de camera van FOX Sports.

Duizenden toeschouwers
In de Tweede Divisie heeft men over publieke belangstelling niet te klagen, maar nu speelde Statie een wedstrijd voor ruim 20.000 toeschouwers. Een nieuwe situatie voor de Lienden-speler.  ,,Het voelt wel lekker. Je merkt hier alleen wel dat het hele stadion tegen je is. Dan voelt het wel lekker als je ze de mond kunt snoeren.

Hard gewerkt
Curaçao moest diep gaan om de zege over de streep te trekken, vooral in de eindfase wist het met kunst en vliegwerk een tegentreffer te voorkomen.  ,,We hebben hard gewerkt en goed verdedigd met z’n allen. Het was een zware wedstrijd, maar als je dan de kansen maar afmaakt.”

Advertentie
Advertentie
Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie