Volg ons
Milad Intezar Afghanistan FC Lienden

Tweede Divisie

FC Lienden-verdediger Intezar opgeroepen voor Afghaans elftal

FC Lienden-verdediger Intezar opgeroepen voor Afghaans elftal

Milad Intezar is opgeroepen voor het nationale elftal van Afghanistan. De voetballer van FC Lienden ontving van bondscoach Peter Segrt een uitnodiging voor de vriendschappelijke interland in en tegen Libanon.

Rode kaart

Intezar werd eind mei bekeken door Segrt. De bondscoach van Afghanistan was aanwezig bij een wedstrijd om het algeheel kampioenschap in het amateurvoetbal tussen FC Lienden en Kozakken Boys. Uitgerekend in die wedstrijd, die met 2-0 verloren werd, ontving Intezar een rode kaart. Een paar maanden later ontving de verdediger annex middenvelder toch een uitnodiging van de Afghaanse bond. “We spelen een uitwedstrijd tegen Libanon, in Libanon dus”, vertelde Intezar tegenover FC Lienden TV. Daarvoor zitten we in een trainingskamp van vier dagen. Op 5 september spelen we de wedstrijd en 6 september ben ik weer terug.”

Intezar droomt van debuut

Naast Intezar zijn er nog twee spelers die actief zijn in Nederland opgeroepen voor het nationale elftal van Afghanistan. Omid Popalzay (Achilles ’29) en Anoush Dastgir kregen een uitnodiging. Zij debuteerden echter al voor hun land. “Voor mij wordt het de eerste keer, ik hoop dat ik mag spelen”, aldus Intezar, die ook een Nederlands paspoort heeft. Hij heeft nog niet vernomen voor welke positie hij opgeroepen is. “Maar waarschijnlijk voor de rechtsbackpositie of het middenveld, waar ik ook bij FC Lienden speel.” Het maakt hem echter niet zo veel uit waar de bondscoach hem posteert. “Zolang ik maar aan spelen toe kom.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie