vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden trekt eerste elftal los van de club

FC Lienden trekt eerste elftal los van de club

FC Lienden gaat de verenigingsstructuur aanpassen waardoor het eerste elftal voortaan zelfstandig zal gaan opereren. De clubleiding had dit voorstel neergelegd bij de leden en tijdens de Algemene Ledenvergadering is hiervoor een mandaat gegeven. Het eerste elftal zal daardoor autonoom verder gaan functioneren.

Topvoetbalorganisatie als afzonderlijke entiteit

De club geeft hierover uitleg: “Dit zal gebeuren via een afzonderlijke entiteit die zelfstandig en voor eigen rekening en risico invulling geeft aan de topamateurvoetbal ambities van FC Lienden. Vanwege de uiteenlopende ambities en de verschillen wat betreft vereiste besluitvorming en aansturing, organisatorische invulling, sportief niveau en geldstromen wordt gekozen voor een scheiding.” Hiermee wil FC Lienden de continuïteit van de club kunnen garanderen. Spelen in de Tweede Divisie brengt veel kosten met zich mee. Mochten er nu problemen ontstaan, dan zal dit niet terugvloeien naar de club. Adrie Timmer en Nico Wagenvoort zijn altijd de dragende krachten geweest achter de opmars van FC Lienden. Zij hebben hun bestuursfuncties bij de club neergelegd en zullen een rol gaan vervullen in de leiding van de topvoetbalorganisatie.

Stabiliseren wat er bereikt in sportief opzicht is

Voorzitter Dick van Ommeren is blij met het vertrouwen van de leden. “We gaan zorgvuldig het uitgestippelde traject afleggen en hopen een constructie te realiseren waarin beide disciplines optimaal tot hun recht komen en functioneren.” Wagenvoort vult hem aan. “Het spelen op Tweede Divisie-iniveau vraagt om een meer zakelijke benadering en daadkrachtige aanpak, al blijven ook hier vrijwilligers onmisbaar. Onze eerste prioriteit is nu om te werken aan stabilisatie van wat we met FC Lienden in sportief opzicht bereikt hebben en om het fundament en draagvlag, de organisatie en de binding met sponsoren, supporters en regio te versterken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD