maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden tikt trainer Kraay jr op zijn vingers

FC Lienden tikt trainer Kraay jr op zijn vingers

Hans Kraay junior is door de clubleiding van FC Lienden gewezen op zijn wel erg scherpe uitspraken over burgemeester van Buren, Jan de Boer. “De burgemeester is geschoffeerd”, was de conclusie van voorzitter Dick van Ommeren. De trainer is dan ook op zijn vingers getikt en heeft inmiddels zijn excuses gemaakt.

Aangepakt aan tafel bij VI

Maandagavond zat Kraay jr aan tafel bij Voetbal Inside. Het ging kortstondig over FC Lienden en met name het verouderde kunstgrasveld van de club. Na een opmerking van René van der Gijp dat de burgemeester een ‘paardenlul’ is, beaamde Kraay dat. “We hebben het slechtste kunstgras van Nederland. Je kunt beter een sliding maken op de A2 dan op ons veld. Maar de afgelopen taalf jaar hebben we nog geen cornervlag gekregen. Het is echt een ongelooflijke, afschuwelijke man.”

Excuses aan huidige burgemeester

Voorzitter Van Ommeren kwam direct in actie, zo laat hij weten in De Gelderlander. “De burgemeester is geschoffeerd. Daarvoor zal ik hem de welgemeende excuses overbrengen. De burgemeester is een aimabele, vriendelijke man en hij staat hier buiten. De politiek gaat over de aanschaf van een nieuw kunstgrasveld.” Ook Kraay heeft zijn excuses aangeboden. “Eerst aan onze voorzitter. Ik wist niet dat hij donderdag een afspraak had met de gemeente. Ik verontschuldig me ook bij onze burgemeester. Die is nieuw begrijp ik nu.”

Neem geen letter terug van wat ik heb gezegd

Over zijn uitspraken heeft hij overigens geen spijt, omdat deze gericht waren aan de vorige burgemeester Klaas Tammes. “Van wat ik gezegd heb, neem ik echter geen woord terug. Geen letter! Dat is gericht aan de vorige burgemeester. Die maakte mij in 2011 – bij mijn afscheid als trainer van FC Lienden – ereburger van Lienden. Die titel geef ik met alle liefde terug als de gemeente zorgt voor een nieuw veld, zei ik toen al.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD