Volg ons
Hans Kraay jr FC Lienden

Tweede Divisie

FC Lienden raakt topscorer kwijt aan Jupiler League

FC Lienden raakt topscorer kwijt aan Jupiler League

FC Lienden levert voor het tweede jaar op rij minimaal één speler af aan het betaalde voetbal. Ditmaal heeft Frank Wiafe de stap weten te zetten. De clubtopscorer heeft een contract getekend bij Fortuna Sittard, zo laat hij weten aan De Gelderlander. Begin mei trainde hij al mee in Limburg.

Clubtopscorer

Wiafe kwam afgelopen zomer naar De Abdijhof, waarbij de Amsterdammer toen al duidelijk maakte dat hij terug wilde keren in het betaalde voetbal. Dat is hem gelukt door uiteindelijk met elf doelpunten in de Topklasse Zondag clubtopscorer te worden en een belangrijke rol te vervullen in de strijd om het kampioenschap. De aanvaller heeft een bijzondere loopbaan achter de rug.

Bijzondere rondreis

Hij speelde in de jeugd voor Ajax en Newcastle United, om vervolgens ook actief te zijn in België, Roemenië en Hongarije. Tussendoor kwam hij al een half jaar in de Topklasse Zondag uit voor Chabab (tien duels, één goal). Twee jaar geleden kwam Wiafe terug naar Nederland en speelde voor Achilles’29. Nu zal hij dus opnieuw aan de slag gaan in de Jupiler League voor Fortuna Sittard.

Vorige zomer zelfs drie spelers

FC Lienden bewijst hiermee opnieuw en goede opstap te zijn voor spelers naar het betaalde voetbal. Afgelopen zomer waren er liefst drie spelers die de stap maakten. Youssef El Jebli maakte een succesvolle stap naar De Graafschap, terwijl Rafael Uiterloo aan de slag ging bij Telstar. Abderrahim Loukili probeerde het bij NEC, maar besloot in de winterstop alweer te vertrekken. Via IJsselmeervogels is hij nu terug bij Lienden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie