vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden prolongeert titel in Topklasse Zondag

FC Lienden prolongeert titel in Topklasse Zondag

FC Lienden heeft de titel in de Topklasse Zondag weten te prolongeren. De Betuwse ploeg had aan een punt genoeg tegen De Treffers en die werd gepakt door het 0-0-gelijkspel. Aan de doelpuntloze middag op De Abdijhof hadden allebei de clubs wat, want De Treffers heeft zich verzekerd van plaatsing voor de Tweede Divisie.

Moeizaam op gang

Dit seizoen kwam FC Lienden erg langzaam op gang. Door het succes van de vorige campagne, waarin ook de algehele titel werd veroverd, vertrok onder meer de volledige voorhoede. Ondanks dat de Super Cup werd gewonnen bleek Lienden met name voorin moeite te hebben. Er werd weinig gescoord en daardoor verspeelde Lienden al vroeg veel punten.

Zestien keer de nul

Toen Hans van de Haar zijn formatie eenmaal had staan, met ook nog een aantal tussentijdse versterkingen, was Lienden bijna niet meer te kloppen. Doelman Jan Schimmel hield maar liefst zestien keer de nul en dat bleek de basis tot het succes. De topper tegen TEC werd met 1-0, een uitslag die liefst acht keer voor kwam bij Lienden dit seizoen, verslagen en daarna was de titelstrijd beslist.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD