Volg ons
Hans van de Haar Spakenburg

Tweede Divisie

FC Lienden prolongeert titel in Topklasse Zondag

FC Lienden prolongeert titel in Topklasse Zondag

FC Lienden heeft de titel in de Topklasse Zondag weten te prolongeren. De Betuwse ploeg had aan een punt genoeg tegen De Treffers en die werd gepakt door het 0-0-gelijkspel. Aan de doelpuntloze middag op De Abdijhof hadden allebei de clubs wat, want De Treffers heeft zich verzekerd van plaatsing voor de Tweede Divisie.

Moeizaam op gang

Dit seizoen kwam FC Lienden erg langzaam op gang. Door het succes van de vorige campagne, waarin ook de algehele titel werd veroverd, vertrok onder meer de volledige voorhoede. Ondanks dat de Super Cup werd gewonnen bleek Lienden met name voorin moeite te hebben. Er werd weinig gescoord en daardoor verspeelde Lienden al vroeg veel punten.

Zestien keer de nul

Toen Hans van de Haar zijn formatie eenmaal had staan, met ook nog een aantal tussentijdse versterkingen, was Lienden bijna niet meer te kloppen. Doelman Jan Schimmel hield maar liefst zestien keer de nul en dat bleek de basis tot het succes. De topper tegen TEC werd met 1-0, een uitslag die liefst acht keer voor kwam bij Lienden dit seizoen, verslagen en daarna was de titelstrijd beslist.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie