Volg ons
FC Lienden elftalfoto 2016-2017

Tweede Divisie

FC Lienden overweegt terugkeer naar zondagmiddag

FC Lienden overweegt terugkeer naar zondagmiddag

FC Lienden gaat in de winterstop bekijken of er in het kalenderjaar 2017 weer op zondagmiddag gaat worden gespeeld. De Betuwse club heeft door de invoering van de Tweede Divisie de thuiswedstrijden naar zaterdagavond laten zetten. De club vraagt zich nu echter af of dit de juiste beslissing is geweest.

Bezoekersaantallen vallen tegen

Tot dit seizoen speelde FC Lienden altijd op zondagmiddag. Alleen de derby’s tegen TEC werden vorig seizoen op zaterdagavond afgewerkt. Dit beviel goed en in de huidige is het doorgevoerd. De thuiswedstrijden op De Abdijhof worden afgewerkt op zaterdagavond om 18:00 uur. Voorzitter Dick van Ommeren laat in De Gelderlander optekenen om te kijken of er weer naar de zondag wordt teruggekeerd. “In de hoop meer bezoekers naar sportpark De Abdijhof te trekken.” De wijziging bevalt namelijk niet helemaal goed. “Dat merken wij ook in de bezoekersaantallen. Zondagmiddag 14.30 uur was een bekend gegeven in het dorp.”

Spelers moeite met zondag

In de ogen van Mike Vreekamp wordt het echter wel lastig om terug te keren naar de zondag tijdens het lopende seizoen. “Aan het begin van het seizoen is besloten de thuiswedstrijden op zaterdag om 18.00 uur te spelen. Sommige jongens zijn om die reden ook naar onze club gekomen. Een aantal jongens komt ook in de problemen als wij onze thuiswedstrijden op zondagmiddag gaan voetballen. Maar we moeten nog even overleggen met het bestuur.” Eén wedstrijd zal wel op zondagmiddag worden gespeeld. Op 13 november is dat het geval tegen De Treffers, maar dit is ingegeven omdat FOX Sports de wedstrijd live zal uitzenden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie