maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlVerdwenen clubsFC LiendenFC Lienden moet wachten op geld gerenoveerd kunstgrasveld

FC Lienden moet wachten op geld gerenoveerd kunstgrasveld

FC Lienden krijgt pas in 2018 geld van de gemeente Buren voor het vervangen van de toplaag van het kunstgrasveld. Gisteren stelde de gemeente de begroting voor het nieuwe jaar vast, waarin geld is gereserveerd voor de Tweededivisionist. Een amendement van de lokale politieke partij PCG (Protestants Christelijke Groepering) zorgt er nu voor dat het geld niet direct beschikbaar komt. Er moet eerst een nieuw raadsvoorstel komen. 

Vervangen

Het hoofdveld van de Gelderse voetbalclub werd vlak voor het seizoen afgekeurd door de KNVB. De kunstgrasmat was versleten volgens de voetbalbond. FC Lienden besloot door de haast (het seizoen stond op punt van beginnen) zelf de toplaag op het gemeentelijke sportpark te vervangen en dus ook te financieren. De gemeente gaf een intentieverklaring af met als insteek het veld later alsnog te betalen.

Project

De partij PCG wil dat de toekenning van de gelden wordt gekoppeld aan besluitvorming over groot onderhoud aan alle buitensportaccommodaties de gemeente. Er vallen acht voetbalclubs binnen het project, waarbij de verenigingen samen tot een goed plan moeten komen. Op de lokale partij Gemeentebelangen na steunde alle andere partijen het amendement.

Afloop

Het bestuur van FC Lienden laat op de clubwebsite weten dat het de vertraging betreurt, maar dat er wordt gerekend op een goede afloop. Het team van trainer Hans Kraay Junior draait dit seizoen mee in de top van de Tweede Divisie. De ploeg staat op de derde plaats.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD