Volg ons
Hans van de Haar Spakenburg

FC Lienden

FC Lienden maakt seizoen af met Hans van de Haar

FC Lienden maakt seizoen af met Hans van de Haar

Hans van de Haar is per direct aangesteld als interim-coach van FC Lienden. Jan Veldhuizen heeft daarop zijn ontslag ingediend.

Pikante woordenwisseling
Veldhuizen volgde recentelijk Hans Kraaij jr op, die onlangs opstapte na een ruzie met een sponsor en enkele supporters. Naar verluidt zou de desbetreffende sponsor uitgerekend Kraaij hebben toegebeten dat Van de Haar, die eerder werkzaam was op de Abdijhof, een veel betere trainer is.

Geen aanknopingspunten
FC Lienden schrijft op haar website: ,,Naar aanleiding van uitspraken na de wedstrijd van zaterdag van Jan Veldhuizen op FC Lienden TV waaruit naar voren kwam dat hij geen aanknopingspunten zag om het tij te keren en er weinig fiducie in had heeft het bestuur van de Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden gemeend in actie te moeten komen. Dit heeft geleid tot contacten met Hans van de Haar. Toen het bestuur Veldhuizen voorstelde Hans van de Haar als ondersteuning en adviseur toe te voegen aan de technische staf voor de rest van dit seizoen heeft Veldhuizen aangegeven dan zijn conclusies te trekken en per direct zijn taken bij FC Lienden neer te leggen. Een beslissing die het bestuur betreurt omdat men graag de rit met Jan Veldhuizen had uitgezeten.”

Alles wijken
Van de Haar werkte eerder bij Spakenburg en later als spitsen- en assistent-trainer bij FC Utrecht. Bij de Domstedeling is zijn rol echter uitgespeeld en vertrekt hij na dit seizoen. ,,Nico Wagenvoort van het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden benadrukt dat gezien de negatieve flow waarin het team zich bevindt alles moet wijken om het tij te keren en dat vanaf nu uitsluitend ruimte is voor gemotiveerde personen. Dit geldt zowel voor staf en begeleiding als voor spelers. Het belang van de club FC Lienden gaat boven alles.” Afgelopen zaterdag werd al bekend dat ook Eric Meijers interesse had om bij FC Lienden aan de slag te gaan, maar de clubleiding verkoos ‘oude bekende’ Van de Haar. Aanstaande zaterdag wacht FC Lienden het cruciale duel met FC Lisse, directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud.

Discussieer mee!

Meer over FC Lienden