woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden jaagt op weggestuurd icoon van Achilles'29

FC Lienden jaagt op weggestuurd icoon van Achilles’29

FC Lienden doet er alles aan om Thijs Hendriks aan de selectie toe te voegen. Sinds jaar en dag was hij een icoon van Achilles’29, maar op oudjaarsdag kreeg hij plompverloren te horen dat hij uit de selectie werd gezet. Tot eind januari heeft Hendriks dan ook de tijd om een nieuwe club te vinden.

Al aangegeven te stoppen

De Gelderlander meldt dat naast FC Lienden ook hoofdklasser DFS Opheusden zich heeft gemeld bij de makkelijk scorende aanvaller. Hendriks was bezig aan zijn twaalfde seizoen bij Achilles’29, maar werd uit de selectie gezet. Dat is ook het geval overigens voor voormalig UNA-aanvaller Brian Boogers. Ze moeten meetrainen bij Jong Achilles. Hendriks liet afgelopen maand weten na dit seizoen te stoppen op De Heikant, want hij kon niet langer mee in de professionalisering van de club. Met name de verhoging van het aantal trainingen brak hem op. Daarop werd Hendriks dus direct uit de groep gezet.

Als één van de weinig over

Achilles’29 wil meewerken aan een overgang van de inmiddels 31-jarige, die ook assistent-trainer is bij Derde Divisie-club Juliana’31. Sinds zijn komst naar Groesbeek heeft de aanvaller twee titels in de Hoofdklasse en twee in de Topklasse meegemaakt. In de Jupiler League is hij tevens een vaste waarde en inmiddels één van de weinig spelers die nog over zijn van de succesvolle periode in het amateurvoetbal. Sinds de invoering van de Topklasse kwam hij in 184 duels tot 59 treffers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD