zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden haalt middenvelder bij Achilles'29

FC Lienden haalt middenvelder bij Achilles’29

FC Lienden heeft komend seizoen Jop van Steen onder contract staan. De 32-jarige middenvelder speelde vier seizoenen voor Achilles’29, waarmee hij uitkwam in de Jupiler League. Komend seizoen zal hij in de Tweede Divisie dan ook tegen zijn voormalige club gaan spelen.

Vaste basisklant

De dertiger speelde in de jeugd van Quick 1888, om vervolgens aan de slag te gaan bij RKHVV en Juliana’31. In Malden was hij zeer succesvol met dertien goals, toch keerde hij terug naar RKHVV. Achilles’29 klopte echter aan de deur en zo besloot hij de stap te wagen naar het betaalde voetbal. Dat werd voor hem op persoonlijk vlak een succes, want vier jaar lang was hij een vaste basisklant.

Achtste nieuweling

In totaal speelde Van Steen 137 wedstrijden in de Jupiler League en scoorde elf keer. Ook het afgelopen moeizame seizoen stelde Eric Meijers hem altijd op, maar degradatie kon ook hij niet voorkomen. Zoals nagenoeg de voltallige selectie van Achilles’29 besloot ook Van Steen te vertrekken en hij heeft nu gekozen voor FC Lienden. Voor de ploeg van Hans Kraay junior is hij alweer de achtste nieuweling na Jesse van Baal (FC Utrecht), Jawad Bellahsan (Magreb’90), Tijmen Bos (Candia’66), Nathan Bijl (Hercules), Nick Hak (FC Dordrecht), Loed Keizer (Hercules) en Nick Stienstra (RKHVV).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD