Volg ons
Frank Wiafe FC Lienden

Tweede Divisie

FC Lienden haalt aanvaller Wiafe terug van Fortuna

FC Lienden haalt aanvaller Wiafe terug van Fortuna

FC Lienden heeft een nieuwe aanvaller weten aan te trekken. Er werd de afgelopen periode al gehengeld naar Thijs Hendriks van Achilles’29, maar Frank Wiafe Danquah zal per direct terugkeren op De Abdijhof. Daarmee heeft zijn afwezigheid slechts een half jaar geduurd.

Langzaam uit beeld

De 27-jarige Amsterdammers wist in de zomer een contract te verdienen bij Fortuna Sittard. Hij kreeg ook rugnummer 10 en speelde zeker in de eerste weken van het seizoen volop. Daarna moest hij het steeds vaker doen met invalbeurten en staat de teller voorlopig op elf wedstrijd zonder doelpunten. Het deed Wiafe besluiten om gebruik te maken van een optie in zijn contract, waardoor hij in de winterstop kon vertrekken.

Voetbalnomade

Bij FC Lienden had hij vorig seizoen een grote waarde met liefst twaalf doelpunten in de Topklasse Zondag. Het was zijn beste seizoenen. Wiafe is tot dusver een voetbalnomade geweest. Na in de jeugd van AFC, Ajax en Almere City te hebben gespeeld hij kwam pardoes bij Newcastle United terecht. Er volgden verblijven in Hongarije, België, kortstondig in Nederland bij Chabab, om twee jaar zelfs in Moldavië te gaan voetballen. Na een seizoen bij Achilles’29 kwam hij vorig seizoen uit voor FC Lienden. Op De Abijhof moet Wiafe opnieuw voor doelpunten gaan zorgen, want Lienden scoorde in de Tweede Divisie in achttien duels pas 25 goals. Daarbij is Abderrahim Loukili goed voor liefst tien goals, maar beoogde eerste spits Jordie van der Laan staat nog altijd droog.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie