dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFC Lienden en Kon HFC berusten in remise, VVSB gelukkigste bij AFC

FC Lienden en Kon HFC berusten in remise, VVSB gelukkigste bij AFC

Crisis bij AFC. De Amsterdammers verloren vanmiddag opnieuw en zakken naar de één na laatste plaats na de 0-1 tegen VVSB. FC Lienden en Koninklijke HFC deelden de punten: 1-1.

FC Lienden – Kon HFC 1-1
Al zes duels duurt de ongeslagen reeks van Koninklijke HFC. De Haarlemmers mogen gerust dé verrassing van het huidige Tweede Divisie-seizoen worden genoemd. Revelatie bij de ploeg van Ted Verdonschot is daarbij Roy Castien, die ook in Lienden weer zijn waarde toonde. Met een schot van zo’n achttien meter bracht hij de gasten na ruim een kwartier aan de leiding. Op slag van rust maakte FC Lienden gelijk: Milad Intezar scoorde uit een voorzet van Kenny Elders. Na rust kregen beide ploegen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

AFC – VVSB 0-1
De druk op de positie van Ton du Chatinier neemt toe. Op het eigen sportpark Goed Genoeg leed AFC haar vierde nederlaag op rij. Met name voor de pauze speelden de Amsterdammers niet best. Met een slordige passing en compleet onzichtbare vleugels kreeg de ploeg slechts één kans: een kopbal van Eelke de Graaf ging net naast. VVSB stelde daar voor de pauze weliswaar geen groots spel tegenover, maar was wel gevaarlijker en kreeg meer kansen.

Na de pauze waren de verhoudingen juist omgekeerd. AFC, waar centrale verdediger Sam Nijpels in de rust werd gewisseld voor spits Malcolm Esajas, leefde op, begon beter te voetballen en kreeg aardige kansen. Een vrije trap van Ilias Zaimi spatte uiteen op de lat. VVSB bleef geduldig en had aan haar zijde de beste man van het veld: Mo El Osrouti. Een slimme individuele actie van hem, gevolgd door een verdekt schot in de korte hoek, betekende de enige en winnende treffer: 0-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD