Volg ons

Derde Divisie

‘FC Lienden de mannen, Goes de jongens’

‘FC Lienden de mannen, Goes de jongens’

FC Lienden verschafte zich woensdag een uitstekende uitgangspositie voor de return in de play-offs door met 0-3 in en tegen Goes te winnen. ,,Wij waren vandaag de mannen, Goes de jongens. Dat is ook wel eens lekker”, stelt Guytho Mijland in De Gelderlander.

,,Wij wilden Goes in hun kracht ontmantelen”, blikt trainer Hans van de Haar terug. ,,Hebben daarom een extra verdediger opgesteld en vanuit de omschakeling toegeslagen. Normaal houd ik van aanvallend spel, maar onze belangrijkste taak was vandaag om de aanval van Goes onschadelijk te maken.”

Al na 30 seconden was het raak: ,,Precies zoals wij het wilden. Een lange bal op Rafaël Uiterloo, die ‘m doorkopte op mij. Ik zag vervolgens Marlon Versteeg vrij voor het doel staan en legde de bal opzij”, aldus Mijland over de openingstreffer.

Bij Goes heerste teleurstelling. ,,De vroege goal verpestte de wedstrijd een beetje”, gaf Goes-aanvaller Erwin Franse aan in de PZC. ,,Zij hebben veel kracht en snelheid, maar voetballend waren wij de baas. Ik was niet heel erg onder de indruk van ze.”

Trainer Rogier Veenstra zag dat zijn ploeg verzuimde de kansen te benutten: ,,Zij sloegen toe op de juiste momenten. Wij kregen drie à vier kansen voor én na rust. Als je van de zeven mogelijkheden er geen benut, wordt het een lastig verhaal.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie