woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde Divisie'FC Lienden de mannen, Goes de jongens'

‘FC Lienden de mannen, Goes de jongens’

FC Lienden verschafte zich woensdag een uitstekende uitgangspositie voor de return in de play-offs door met 0-3 in en tegen Goes te winnen. ,,Wij waren vandaag de mannen, Goes de jongens. Dat is ook wel eens lekker”, stelt Guytho Mijland in De Gelderlander.

,,Wij wilden Goes in hun kracht ontmantelen”, blikt trainer Hans van de Haar terug. ,,Hebben daarom een extra verdediger opgesteld en vanuit de omschakeling toegeslagen. Normaal houd ik van aanvallend spel, maar onze belangrijkste taak was vandaag om de aanval van Goes onschadelijk te maken.”

Al na 30 seconden was het raak: ,,Precies zoals wij het wilden. Een lange bal op Rafaël Uiterloo, die ‘m doorkopte op mij. Ik zag vervolgens Marlon Versteeg vrij voor het doel staan en legde de bal opzij”, aldus Mijland over de openingstreffer.

Bij Goes heerste teleurstelling. ,,De vroege goal verpestte de wedstrijd een beetje”, gaf Goes-aanvaller Erwin Franse aan in de PZC. ,,Zij hebben veel kracht en snelheid, maar voetballend waren wij de baas. Ik was niet heel erg onder de indruk van ze.”

Trainer Rogier Veenstra zag dat zijn ploeg verzuimde de kansen te benutten: ,,Zij sloegen toe op de juiste momenten. Wij kregen drie à vier kansen voor én na rust. Als je van de zeven mogelijkheden er geen benut, wordt het een lastig verhaal.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD