woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Groningen probeert te profiteren van FIFA-regeling en wil transfervrije back uit...

FC Groningen probeert te profiteren van FIFA-regeling en wil transfervrije back uit Rusland

FC Groningen hoopt op korte termijn Glenn Bijl vast te leggen meldt RTV Noord. De voormalig speler van FC Emmen maakte afgelopen zomer de transfer naar het Russische Krylja Sovetov Samara en mag nu transfervrij de overstap maken van de FIFA. 

De FIFA heeft vorige week bepaald dat buitenlandse spelers in Rusland en Oekraïne tot het einde van dit seizoen voor een andere club mogen uitkomen. De 26-jarige rechtsback speelde afgelopen weekend nog wel minuten tegen Zenith st. Petersburg maar lijkt dus op korte termijn weer richting Nederland te trekken.

“We zijn er nog steeds mee bezig”, aldus Fledderus tegenover RTV Noord. “We zijn in gesprek, proberen er druk achter te zetten, maar dat kost wel even tijd.” vult hij aan. Verder laat hij weten dat FC Groningen het liefst een deal voor meerdere jaren overeen wil komen met Bijl. “Dat is een uitdaging, want dat is niet de regelgeving.”

Glenn Bijl is geen onbekende voor FC Groningen. Voordat hij doorbrak bij FC Emmen doorliep de back de gehele jeugdopleiding van de Groningers.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]