zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieFC Groningen kondigt Frank Wormuth aan als nieuwe trainer

FC Groningen kondigt Frank Wormuth aan als nieuwe trainer

Frank Wormuth wordt met ingang van het seizoen 2022/2023 trainer de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen, dat maakte de Trots van het Noorden bekend via de officiële website. De huidige trainer van Heracles Almelo komt komende zomer over en tekende een contract voor drie jaar. 

Frank Wormuth is bezig aan zijn vierde seizoen bij Heracles Almelo maar staat dit seizoen op een teleurstellende 14e plek en kan zelfs nog in degradatienood komen. Alle reden voor Frank Wormuth om zijn geluk elders te zoeken, dus.

Technisch Directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen stelde Frank Wormuth ook al aan toen hij nog in die rol bij Heracles Almelo zat: “Het is geen geheim dat ik Frank een interessante trainer vind,” aldus de huidige technisch directeur van de noorderlingen. “Niet voor niets heb ik hem vier jaar geleden aangesteld bij Heracles. Ik heb in mijn periode als technisch manager in Almelo uitstekend met hem kunnen samenwerken.”

Verder geeft de club aan dat het al vrij snel duidelijk had, dat het voor Frank Wormuth wilde gaan: “Niettemin hebben we als voltallig directieteam een zorgvuldig proces gevoerd door in eerste instantie een profiel van de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen op te stellen en daarna gezamenlijk de gesprekken te voeren,” gaat Mark-Jan Flederus verder. “Daarop zijn we bij Frank uitgekomen: hij heeft ervaring, werkt gestructureerd en hij kan teams en spelers individueel ontwikkelen en hij werkt graag met jonge talenten. Hij heeft in de afgelopen drie jaar bij Heracles laten zien dat hij daar een aansprekende speelwijze kan koppelen aan ontwikkeling en resultaat. Wij zijn blij dat we Frank hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen.”

Na dit seizoen een verdere uitleg
FC Groningen geeft aan pas na het seizoen verder te willen praten over waarom het gekozen heeft voor de Duitse oefenmeester: “Dit is niet het moment om daar verder een uitgebreide toelichting op te geven. We hebben met elkaar afgesproken dat we zowel bij FC Groningen als Heracles Almelo de focus willen hebben op de resterende maanden van dit seizoen. Beide clubs hebben nog veel om voor te strijden en zowel Danny als Frank moeten de rust en ruimte krijgen om hun huidige klus goed af te maken.”

Reactie Wormuth
Ook de kersverse trainer reageert zelf nog op de officiële website van FC Groningen: “Uiteraard ben ik blij dat ik na dit seizoen de hoofdtrainer van FC Groningen mag worden. We gaan met elkaar werken aan het realiseren van de doelstellingen van de club en in dat kader passen zeker ook mijn eigen ideeën, maar nu is niet het moment daar verder uitgebreid op in te gaan. Ik wil mijn gewaardeerde collega Danny Buijs niet voor de voeten lopen én minimaal net zo belangrijk: ik wil mijn periode bij Heracles goed afsluiten. Heracles heeft mij een prachtige kans als trainer in het buitenland gegeven en daarvoor zal ik de club altijd dankbaar blijven. Er is mij alles aan gelegen mijn periode in Almelo goed af te sluiten en dan wacht vanaf de zomer een mooie nieuwe uitdaging in Groningen.” besluit Frank Wormuth.

FC Groningen gaat na het seizoen de Duitse trainer pas presenteren. Zo kunnen zowel alle betrokken clubs als de trainer zelf het seizoen goed afronden.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]